Çorlu’da 8 Subay Gözaltına Alındı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları iddiasıyla Çorlu Merkez Komutanlığı ' nın da yer aldığı Çorlu Askeri Mahkeme bünyesinde görevli 8 subay, polis ekiplerince gözaltına alındı.
Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz Darbesi Başsavcılığı 15 Temmuz Darbe Girişimi Emniyet Müdürlüğü 


Edinilen bilgilere göre 5. Kolordu Komutanlığı bünyesinde yer alan Çorlu Askeri Mahkemesi ' nde görevli askeri hakim ve savcılar olduğu öne sürülen 2 ' si asteğmen, 3 ' ü teğmen, 3 ' ü de üsteğmen rütbesindeki 8 subay Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın talimatıyla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PYD/FETO üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.
Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında Çorlu Devlet Hastanesi ' ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen subaylar, daha sonra yine polis ekiplerinin nezaretinde arama yapılması için görevli oldukları Çorlu Merkez Komutanlığı ' na götürüldü. Aramaların tamamlanmasının ardından, gözaltına alınan askeri personelin Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ' ne götürülerek ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
16 Temmuz 2016 Cumartesi günü yayınlandı