Çin zulmü Başkent'te protesto edildi

- Doğu Türkistanlı Mairif Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Ankara Temsilcisi Selahattin Taşkarlı konuşması
Beyin Yıkama Sosyal Medya Gıyabi Cenaze Namazı Cenaze Namazı Basın Açıklaması 

-- Cami bahçesinden görüntü
-- Genel detay

( ANKARA )- Çin hapishanelerinde hayatını Doğu Türkistanlı alimler için gıyabı cenaze namazı kılındı ANKARA

- Başkent'te Çin hapishanelerinde hayatını kaybeden Doğu Türkistan’ın önde gelen isimlerinden Abdulehed Mehsum, Abdurreşit Hacim ve Muhammed Salih Hacim için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Hacı Bayram Caminde Cuma namazı sonrası Çin hapishanelerinde hayatını kaybeden Doğu Türkistan’ın önde gelen isimlerinden Abdulehed Mehsum, Abdurreşit Hacim ve Muhammed Salih Hacim için gerçekleştirilen Gıyabi cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı.
Namazdan sonra cemaat adına bir basın açıklaması gerçekleştiren Doğu Türkistanlı Mairif Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Ankara Temsilcisi Selahattin Taşkarlı, “Duyun artik sesimizi. Din adına, millet adına ve kaldıysa eğer insanlık onur ve şerefi adına duyun sesimizi. 21. yüzyılın hür dünyasında Doğu Türkistan’daki tüm iletişim vasıtaları erişime kapatılmış vaziyettedir. Uluslararası sosyal medya uygulamaları yasaklanmış, telefonlarında dini veya milli ifadeler bulunduranlar tutuklanmakta, hapse atılanlardan haber almak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Hapse atılmış yakınlarının, eşlerinin naaşlarına ulaşabilenler ise kendilerini şansı görmektedir. Can Doğu Türkistan’ımız bugünkü günde hür dünyadan tecrit edilmiş, adeta açıkhava hapishanesine çevrilmiş durumdadır” dedi.
Selahattin Taşkarlı, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Kadim Türk İslam beldesi can Doğu Türkistan’ımızda ‘Eğitim kampı’ adi altında 1 milyondan fazla kardeşimiz süresi belirsiz şekilde dinsizleştirilme, milli kimliklerinden uzaklaştırılma, beyin yıkama yani bir nevi Nazi kamplarında inim inim inlemektedir.” (SFP-BC -
8 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı