Çilek İşçileri 1 Mayısı Tarlada Kutladı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'in Silifke ilçesinde iki yönlü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü sendikalar alanlarda tarım işçileri ise çilek tarlasında kutladı.
Atatürk 1 Mayıs Atakent Mersin 

Öğlen saatlerinde sendikalar Atatürk anıtı önünde düzenlenen etkinlikle 1 Mayıs'ı kutladı.Silifke ilçesinde çilek hasadının başlamasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen tarım işçileri yaşam şartları zor olmasına karşın 1 Mayıs'ı tarlada kutladılar.

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke'de hasadın yoğunlaşmasıyla ilçeye geldiklerini belirten Abdullah Doğru, ' Bizim hayatımızda şartlar zor. Bizler tarım işçisi çocukları olarak dünyaya geldik. Her yıl 1 Mayıs'ta tarlada oluruz. Sabah 5'de kalkar, akşam 5'de iş bırakırız. 1 Mayıs'ın işçi bayramı olduğunu bile çoğu zaman hatırlamayız ' dedi.
Tarım işçilerinden Yasemin Temiz, hemen yanı başlarındaki deniz ve kumun tadını çıkarmak bir yana, ilkel koşullarda adeta yaşam mücadelesi verdiklerini, günün ilk ışıklarından güneşin batışına kadar günlük 25 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirterek, ' 1 Mayıs gelmiş kimsenin dikkatinde değil. Çalışmaktan bayram görmüyoruz ' dedi.

Tarla sahibi Ömer Arslanoğlu ise, ' Çilek zor bir ürün. Çocuktan daha çok bakmak zorunda kalıyoruz. Anaç fide getirilmediği için verim düşük. Bunun için hasat az oluyor. Hiç 1 Mayıslarda eğlenme zamanımız olmadı. Çocukluğumuzda hep olaylar olurdu. Bunun için hep bunun dışında kaldık. Hayatımız çilekle uğraşmaktan ve hep tarlada çalışmakla geçti ' diye konuştu.

İlçeye bağlı Atayurt, Arkum, Atakent, Taşucu beldeleri ile Bahçeköy, Sökün, Kurtuluş köylerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelip çadırlarda yaşayan işçiler, gün boyu tarlada çalışıp yorulmalarına rağmen, zor koşullara gülümseyerek bakıyorlar.

1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı