CHP'li vekiller tırla Ankara'ya gidiyor

Röportajlar
Motorlu Taşıtlar Vergisi Harekete Geç Trafik Sigortası Basın Mensupları Motorlu Taşıt 

-Genel detay

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kamyoncuların yaşadıkları sorunlarına dikkat çekmek için İstanbul'dan Ankara'ya gitmek üzere tır ile yola çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe konuşmasında kamyoncuların sıkıntılarını dile getirmesi ardından harekete geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, ilginç bir yolculuğa başladı.
İstanbul'da bir tırın direksiyonuna geçen Yalım ve Erdoğdu, kamyoncuların sorunlarını dile getirmek için Ankara'ya doğru yola çıktı. Yolda mola vererek basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğdu, “Kamyoncu esnafı gerçekten sürekli bizden yardım istiyordu çok zor durumda olduğunu söylüyordu. Çok ağır masraflarının olduğunu söylüyordu. Biz bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe konuşmasında genel başkanımız yaklaşık 1.5 milyon kamyon ve çekicisi sürücüsü adına dile getirdi. Sağ olsun Başbakan Binali Yıldırım, bu masrafların düşük olduğunu kamyoncuya yük olmadığını söyleyince aramızda bir rakam uyuşmazlığı çıktı. Biz de 'madem rakam uyuşmazlığı var' dedik. Aldık bir kamyonu yola çıktık. Kamyoncu hangi malı taşıyorsa onun fiyatı bu fahiş taşıma ücretleri ile yükseliyor. Bu köprü geçiş fiyatlarının bir an önce düşürülmesi bu sayede kamyoncu esnafının nefes alması” dedi.
Avrupa'nın en pahalı akaryakıtının Türkiye'deki nakliyecilerin kullandığını belirten Yalım ise "Şimdi 5.20'den akaryakıt alıyorsunuz bunun yanına da Avrupa'nın en pahalı trafik sigortasını kaskosunu ödüyorsunuz. Ve de bunun yanında motorlu taşıtlar vergisini ödüyorsun. Motorlu taşıtlar vergisi neden ödeniyor; yolar yapılsın diye, köprüler tüneller yapılsın diye. Hem bu motorlu taşıtlar vergisi ödeniyor hem de bu kadar fahiş fiyata köprülerden tünellerden geçiş uygulanıyor. Burada adaletsizlik diz boyu gidiyor. Onun için Ulaştırma Bakanı ve Başbakan'dan bu haksız yere alınan ekstra fazlalık ücretlerine indirilmesini, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprü'sünün aynı FSM gibi 20 TL kadar düşürülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Yolca ödediği fiyatlarla ilgili dert yanan Kamyon sahibi Fuat Özbildirici, “Fatih Sultan Mehmet'ten ben gidişi bedava ya gidiyordum. Öderken 20 liraya dönüyordum. Bu defa buradan 75 liraya gidiyorum. 156 liraya geliyorum. Artı ara bağlantı yolları var onunda HGS'den ne çektiğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğdu ve Yalım, açıklamalarının ardından tıra binerek Ankara'ya doğru yola çıktı.
8 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı