Cemil Kırbayır Anıldı

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu köyünde 13 Eylül 1980 tarihinde gözaltına alındıktan sonra haber alınamayan Cemil Kırbayır, ölümünün 32'nci yılında Göle ' de anıldı.EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve bir grup, Cemil Kırbayır Kültür ve Dayanışma Derneği irtibat bürosu önünde toplandı. Kırbayır'ın fotoğraflarını taşıyan ve çeşitli sloganlar atan grup, hükümet konağından başlayarak yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Okçu köyüne kadar yürüdü. Grup, Cemil Kırbayır'ın köydeki evinin yerine yapılan kültür evi inşaatı önünde tüm devrimciler adına saygı duruşunda bulunduktan sonra slogan attı. Kırbayır ' ın annesi Berfo Kırbayır ise, törene sinevizyon gösterisiyle katıldı. Kırbayır, oğlundan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan haber beklediğini söyledi.
Başbakan Devrimci Cemil Kırbayır Berfo Kırbayır Sibel Uzun 


Cemil Kırbayır'ın ablası Fatma Kırbayır, annesi Berfo'nun rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da kaldığını söyledi. Kırbayır, ' Bugün kardeşimin ölüm yıl dönümü. Yoldaşlar bizi yalnız bırakmadı. Kardeşimin evini devlet yıktı, yoldaşlar yaptı. Cemil emekçi halkın yanında idi. Biliyorum ki hepiniz birer Cemil'siniz. Başbakan annesinin mezarını ziyaret ediyor. Biz nereye gidelim? Bizler hiçbir zaman silaha sarılmayacağız. Katillere yaptıklarının hesabını hukuk yolu ile soracağız ' ' dedi.

EHP Genel Başkanı Sibel Uzun ise Kırbayır ailesinin 32 yıldan bu yana hukuk mücadelesi verdiğini ifade ederek, ' Cemil'in gözlerindeki ışıltıyı çok rahatlıkla görebilirsiniz. Cemil Kırbayır için yapılan kültür evinde sürekli Cemil Kırbayır'ı konuşun ve onu anlatın. Hepiniz biliyorsunuz Kırbayır bu memlekette varken yoksulun ekmeği oluyordu. Tefecilere nefes yoktu. Soğukta kalan halkımız üşümüyordu. Kavga yoktu. Kardeşlik vardı. Ser verip, sır vermedi. 'Devlet, ben kaybettim' dedi. O zaman Berfo anaya oğlunun yerini gösterin. Evren ve darbecilerin yargılanmasını istiyoruz. Bizi AKP ve onun gibi hükümetler değil Cemil Kırbayır'lar kurtarır ' şeklinde konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da 12 Eylül'cülerin Cemil Kırbayır'ı kaybettiğini, sesini kıstıklarını ifade ederek, ' Sadece Kırbayır'ın değil bütün bir halkın ve ülkenin sesini kıstılar. Solu susturulan, devrimcileri ezilen bir ülke. Devrimci kardeşlerimiz sokaklarda ne diyordu: 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, bağımsız Türkiye.' Onlara kulak verilseydi Kürt savaşında 10 binlerce gencimiz toprakta olmayacaktı ' diye konuştu.
9 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı