Çaycuma'da Buruk 23 Nisan Kutlaması

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında ölen ve kayıp olan 15 kişiden 10 kişinin ikamet ettiği Yolgeçen Köyü'nde 23 Nisan kutlamaları buruk yapıldı.
Cumhuriyet Yolgeçen Köyü İstiklal Marşı Ulusal Egemenlik 


Çaycuma ilçesine bağlı Yolgeçen Köyü ve Kahvecioğlu Köyleri'nin öğrencilerinin eğitim gördüğü Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sabah saat 09.00'da başlayan kutlama etkinlikleri, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliklerde, günün önemini ve anlamını belirten konuşmalar yapıldı.. Konuşma yapan Okul Müdür Vekili Mevlüt Akça, köprü faciasında ölenlerin büyük bir kısmının kendi köylerinden olması nedeniyle 23 Nisan Kutlamaları kapsamında yapılacak olan eğlencelerin iptal edildiğini söyledi. Müdür Vekili Akça, ' Komşumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92. yıldönümü kutlamak amacıyla burada toplandık. Hepimizin de bildiği gibi, 6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında 15 vatandaşımızı yitirmiş durumdayız. Bu vatandaşlarımızın çoğunun bizim köyümüzden olması, yakın çevremizden olması, üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır.
Özellikle halen bulanamayan kayıplarımız var. Bir an önce bu kayıplarımızın bir an önce bulunmaları, ailelerini bir nebze olsun rahatlatacaktır. Komşumuz üzüntülüyken, ağlarken bizim kutlamalar kapsamında eğlence ve programlar yapmamızın uygun olmayacağı düşüncesiyle bu seneki etkinliklerimizi, günün anlam ve önemini belirten program şeklinde yapmayı düşündük. Zaten, daha sonra da kaymakamlık tarafından Çaycuma'daki kutlama ve eğlenceleri iptal ederek, günün anlam ve önemini belirten kutlamalar yapılmasını öngörmüştü ' dedi. Konuşmaların ardından ise öğrenciler şiirler, okuyarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Küçük bir öğrencinin ise 23 Nisan şiirini okurken gözleri dolması dikkat çekti. Ağlamak üzere olan öğrenciyi ise öğretmeni teskin etti.

Öte Okulda köprü faciasının ardından 6 gün sonra ırmakta bulunan minibüsün sürücüsü İsmail Örenbaş'ın kendi adını taşıyan torunu İsmail Örenbaş'ın 5-A sınıfında, minibüs yolcularından Serdar Saraç'ın kızı Elif Saraç'ın da 6-B sınıfında eğitim ve öğretim görüyor. İsmail Örenbaş'ın hasta olması, Elif Saraç'ın ise raporlu olması nedeniyle 23 Nisan kutlamalarına katılmadığı öğrenildi.
23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı