- California’da Yetişkinlere Türkçe Dersi

Ebru Awad Röp
Akreditasyon Siyer Öğretmen İngilizce Öğrenciler 

-öğrenciler röp
-dersler detaylar

( LOS ANGELES ) - California’da yetişkinlere Türkçe dersi LOS ANGELES

- ABD’nin California eyaletinin Los Angeles kentinde TURCA Türk Amerikan Toplumu Derneği tarafından yetişkin Amerikalılara verilen Türkçe eğitiminin ilk kuru tamamlandı. Merkezi Los Angeles’ta bulunan TURCA Türk Amerikan Toplumu Derneği tarafından, Türk kültürünü tanıtma, Türkçeyi yaygınlaştırma amacıyla yetişkin Amerikalılara yönelik düzenlenen Türkçe Eğitim programının ilk kuru tamamlandı. Programın masrafları dernek tarafından karşılanırken, kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmıyor. Yaşları 18 ila 81 arasında değişen aralarında Suriye, İran, Filipin kökenli Amerikalı öğrencilerin bulunduğu ilk grup 7 haftalık eğitimi bugün tamamladı. TURCA’nın yöneticisi Ebru Awad, “Türkiye’mizi, Türk kültürümüzü ve güzel Türkçemizi tanıtmak amacıyla Türkçe derslerine başladık” diyerek akreditasyon sahibi Türkiye’den diplomalı öğretmen Funda Gözümoğulları tarafından eğitim verildiğini söyledi.

Kursun öğrencilerinden Orange County’de yaşadığını ve İstanbul’da da bir evi olduğunu, Anne ve babasının Türk ve Suriyeli olduğunu anlatan Ahmed Abdeen önce İngilizce olarak “Derslerden çok memnunum, Türkçe öğreniyorum” dedikten sonra kursta öğrendiği Türkçe ile selamlayarak, “Ben çok mutluyum burada” dedi.
Son derslerinde “Ne” sorusunu işleyen sınıf, dersin sonunda kurs boyunca öğrendikleri Türkçe ile kendilerini sınıfa tanıtıp, TURCA yöneticisi Awad’ın elinden başarı belgelerini aldı.
11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı