Bursalılar Mısır’daki Katliamı Kınadı

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamda hayatını kaybedenler için Bursa Ulucamii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.Bursa İl Müftülüğü, Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteği ile Ulucami ' de Mısır ' daki olaylarda hayatını kaybeden kişiler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, cuma vaazında Mısır ' daki zulmü ele aldı. Zulümle ilgili bilgiler veren Ay, Mısır ' daki olayları kınadı. Cuma namazının ardından binlerce kişi Ulucami ' nin avlusunda gıyabi cenaze namazı kılmak için toplandı.
Mehmet Emin Ay Mısır Orhangazi Parkı Müftü Yardımcısı 

Namaz öncesi açıklamalar yapan Bursa İl Müftü Yardımcısı Yusuf Çelik, “Bir tarafın zalim, diğer tarafın mazlum olduğu hadiseler devam ediyor. Artık dünya küçüldü ve biz bu hadiseleri görebiliyoruz. Bu durum kolay değil. Biz zulme rıza göstermeyenler için toplandık. Zulüm yapanların cezasını çekmesi gerekir” dedi.

Çelik, konuşmaların ardından ' Masum şehitlerin ruhu için ' gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Namazın ardından dua yapıldı. Daha sonra tekbir getirip, ' Mısır ' a selam, direnişe devam ' gibi sloganlar atan grup, çeşitli pankartlar açıp Orhangazi Parkı'na yürüdü. Burada da bir süre sloganlar atıldıktan sonra vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

16 Ağustos 2013 Cuma günü yayınlandı