Bursa’da Nevruz kutlamaları

Törenlerden görüntü
İsaf Dilek Ağacı Okçular Öğrenciler Trol 

-Ateşin üzerinden atlayanlar
-Kazakistan gurubun şarkıları
-Röportajlar
-çorba dağıtımı

( BURSA )- Bursa Bıçak Müzesi’ndeki Nevruz kutlamalarına Doğu Kazakistan Türkleri damga vurdu BURSA

- coşkulu şekilde başladı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Müze Müdürlüklerinin birlikte organize ettiği Bursa Bıçak Müzesi’ndeki kutlamalara Doğu Kazakistan Folklör Grubu damga vurdu. Kılıçkalkan ekibinin de Nevruz ateşinden atladığı kutlamalarda çocuklar demir dövdü. sabah erken saatlerde başladı.
Bursa Bıçak Müzesindeki kutlamalara Doğu Kazakistan Tarbagatay Valiliği Kültür Merkezi Babalar Sazı Etna Folklör Grubu’da katıldı.
Gurubun seslendirdiği şarkılar ile çaldıkları enstrümanlar büyük ilgi gördü. Ayrıca müze bahçesine Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde Nevruz ateşi yakıldı. Kılıçkalkan ekibi başta olmak tüm davetliler ateşin üzerinden atladıklar. Kutlamalarda demir döven minik öğrenciler daha sonra müze bahçesindeki dilek ağacına dileklerini astılar. Nevruz Bayramını bu yıl Kazakistan’lı misafirler ile birlikte kutladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mihriban Kocabıyık, "Gece ve gündüzün eşitlendiği gündeyiz. Hep beraber baharı kutluyoruz. Tüm Türk dünyasının Nevruz bayramı kutlu olsun" dedi.
Kocabıyık daha sonra alanda bulunan okçularla birlikte ok atıp ardından Nevruz çorbası dağıttı.
Kazakistan folklör ekibinin yönetmeni Nazira Muhammedova ise "Kazakistan’dan bugün Nevruz bayramı için Türk Dünyası Müzikleri Dostluk Konseri’ne geldik. Bıçak müzesini görmekten çok mutlu olduk tüm Türk dünyasının Nevruz bayramını kutluyorum" dedi.

Dilek Ağacı Hakkında
Hayat, herkese eşit davranmayabiliyor. Bazı kişilerin çok kolay ulaştıkları şeyler, bazıları için hayalden öte bir anlam taşımıyor. Bu çok basit bir ihtiyaç olsa bile… İşte “Dilek Ağacı” sayesinde her bölümde fiziksel, maddi vb. dezavantajından ötürü zorluklar yaşayan bireylerin kısa süre de olsa güzel zaman geçirmelerini sağlama amacındayız. Bu, kimi için evine yapılacak bir yardım olabilirken, kimi zaman da güzel bir mekanda eğlenceli zaman ge...
devamı
21 Mart 2019 Perşembe günü yayınlandı