Burhan Kuzu: Turgut Özal ölmeseydi parti kuracaktı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ' ın ölmeden önce yeni bir parti hazırlığında olduğu ortaya çıktı.
Turgut Özal Anayasa Komisyonu Cumhurbaşkanı Burhan Kuzu Erkan Tan 


Bir dönem Turgut Özal'ın danışmanlığını yapan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Özal'ın ölümünden önce parti kurmak istediğini kendisine söylediğini ifade etti.

Beyaz Tv'de Erkan Tan'ın konuğu olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Turgut Özal'la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ' ın o dönem danışmanı olan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Turgut Özal'ın ölmeden önce kendisini aradığını ve “Turgut Özal beni aradı, ' Hoca başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaya başla, Kafkaslar ' a gidiyorum, dönüşte parti kuracağım ' dedi. Ama 3 hafta sonra ölüm haberini aldık...” ifadelerini kullandığını söyledi.

Burhan Kuzu Hakkında
Aynı yıl Tekirdağ’da Maiyet Memuru olarak kaymakamlık stajını yaptı. 6aylık stajın ardından İçişleri Bakanlığı’nın muvafakatını da alarak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Kürsüsü’ne asistan olarak girdi.Bu arada hakimlik ve savcılık sınavlarında da başarılı olan Burhan Kuzu 1984 yılında doktor,1987 yılında yardımcı doçent,1989 yılında doçent, 1998 yılında profesör oldu.1980-82 yılları arasında Paris Sorbonne Üniversitesi Huku...
devamı
Erkan Tan Hakkında
Şırnak kökenli olan babası Hikmet Tan, Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi ve Tirebolu ilçelerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptığından çocukluğu ve gençliği buralarda geçmiştir. Bu sebeple ilkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başladı, , Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokulu...
devamı
2 Ocak 2015 Cuma günü yayınlandı