Bu proje KTÜ İnşaat Mühendisliği’ne dünya birinciliği ödülünü getirdi

Projenin görüntüsü
Yarış Öğretim Üyesi Yurt Dışı Uluslararası Modeller 

-Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ile röportaj
-Araştırma Görevlisi Fatih Yasevi Okur ile röportaj

( TRABZON ) TRABZON

- Uluslararası alanda 7 kategoride toplamda 140 projenin finallere kaldığı “Tekla Global BIM Awards 2018” yarışmasına öğrenci kategorisinden katılan KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ekibi ‘BlackSea-TORM’ büyük bir başarı göstererek birincilik ödülü aldı. Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık’ın danışmanlığında, Arş. Gör. Fatih Yesevi Okur ve İnş. Yük. Müh. Ebru Kalkan başkanlığında kurulan BlackSea-TORM ekibi büyük bir başarı göstererek Tekla Global BIM Awards 2018 yarışmasında, başvuru kategorisinde, Dünya birincilik ödülünü aldı. Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, hazırladıkları projede önce bölge birinciliğini daha sonra da dünya birinci olduklarını belirterek,“ Bu proje, KTÜ ‘BlackSea-TORM’ ekibi olarak uluslararası düzenlenen bir proje. Tasarım yarışmasında hem jüri üyelerinin hem de halk oylamasıyla birlikte dünya birincisi olduk. Bu konsept bir yarışma ve farklı kategorilerde düzenlendi.
Başvuru sahipleri istedikleri projeyi kendileri hazırlayıp kendileri baş vurabiliyorlar. Biz uluslararası bu yarışmamızda öncelikle bölge birinciliği daha sonra da farklı ülkelerin yarıştığı kendi kategorimizde dünya birincisi olduk. Bu yarışmanın konseptinde kendi uyguladığımız modelimizi esko binası olarak tasarladık. Asıl çalışmayı öne çıkaran unsur bilgisayarda analiz modellerinin daha gerçekçi daha istenilen formda, istenilen estetik görüntüyü ortaya koyabilmek adına parametrik modelleme tekniği ile birlikte ortaya koymaktı. Kendi alanımızda inşaat mühendisliği alanında yurt dışından almış olduğumuz yazılımları ülkemize kendi öz kaynaklarımızla birlikte sunmak istiyoruz”dedi.
Araştırma Görevlisi Fatih Yasevi Okur ‘da “Uluslararası bir yarışma. Çeşitli ülkelerden bir çok katılımcılar var. Yedi kategoriden toplam 140 proje finallere kaldı. Biz öğrenci kategorisinden dünya birincisi olduk” diye konuştu.

24 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı