Bu kahvede para geçmiyor

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan konuşması
Masa Tenisi Kitap Okuma Kütüphane Uluslararası Öğrenciler 

-Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'ın konuşması
-Şehit Ressam Hasan Rıza Kitap Kahve'nin açılışı
-uluslararası öğrencilerin açıklamaları
-genel ve detaylar

( EDİRNE )- Kitap okuyana her şey ücretsiz- Edirne’de ‘Şehit Ressam Hasan Rıza Kitap Kahve’ açıldı EDİRNE

- Edirne’de, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Edirne Valiliği’nin katkılarıyla ‘Şehit Ressam Hasan Rıza Kitap Kahve’ açılışı yapıldı. Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Edirne Valiliği’nin katkılarıyla hizmete açılan Şehit Ressam Hasan Rıza Kitap Kahve’nin açılışına, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Koray Uymaz, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kamu kurum müdürleri ve uluslararası öğrenciler katıldı.
Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda söz konusu projenin koordinatörlüğünü yürüten Hakan Çalışkan, “Geçtiğimiz Mayıs ayında Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, projemizi hazırlamıştık. İsmini de hem Balkan coğrafyasında önemli bir değere sahip olan hem de Edirne’de şehit olan Ressam Hasan Rıza olarak belirledik. Bugün açılışını yapmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Uluslararası öğrencilerin hem Edirne’de hem de ülke genelinde öğrenim görmesini çok önemli olduğunu ve uluslararası öğrenci derneklerinin verilen hizmetlerin bu noktada büyük önem arz ettiğini belirtti.
Şehit Ressam Hasan Rıza Kitap Kahve, açılış konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile resmen hizmete açıldı. Söz konusu projeye adını veren Şehit Ressam Hasan Rıza, Çağdaş Türk Sanatı’nın önemli isimlerinden biri olup, sanat dolu yaşamı, trajik bir şekilde Edirne'de şehit edilmesi ile “Şehit” olarak anılmasının yanı sıra, 1899’da çizdiği tablonun kahramanlarından biri olarak kendisini resmetmesiyle adından halen söz ettirmektedir. Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Edirne Valiliği’nin katkılarıyla ‘Şehit Ressam Hasan Rıza Kitap Kahve'de, Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler yararlanabileceği gibi halka da açık olacağı belirtildi. Kahve de, kütüphanenin yanı sıra, oyun alanları, masa tenisi, dijital oyunlar da ücretsiz olarak katılımcılara sunulacak. “Her şey ücretsiz, tek şart kitap okumak” Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler de açılışı gerçekleştirilen kahve de sunulan hizmetlerin kendileri için çok güzel olduğunu belirterek, “Bu kahve de her şey ücretsiz. Tek şart kitap okumak, insanları kitap okumaya teşvik ediyorlar. Bu sayede hem bilgimiz artacak hem de yeni ülkeler yeni arkadaşlıklar edineceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

1 Mart 2019 Cuma günü yayınlandı