'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi - ELAZIĞ

"Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi - ELAZIĞ - "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi - Uygulamadan detaylar - Araçların durdurulması - Çocukların hatalı şöförlere düdük çalması - Drone ile takip - Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Yeğen'nin konuşması - Ceza alan sürücülerden Özkan Akgüneş'in konuşması"Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesiELAZIĞ (AA) - İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatilinde meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla uygulamaya konulan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi Elazığ 'da da başladı.
İl Emniyet Müdürlüğü, Elazığ Diyarbakır karayolunda oluşturulan uygulama noktasında durdurulan araçlar trafik açısından incelenirken, sürücüler de seyahatlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.Uygulamada drone ile tespit edilen hatalı sürücüler, ekiplerce durduruldu. Daha sonra uygulama noktasından bulunan çocuklar, hatalı sürücülere kırmızı düdük çaldı.Hatalı sürücülere ve yolculara ceza kesilirken, kurallara uyan sürücülere ise bayram şekeri ikram edildi.Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Yeğen, burada yaptığı açıklamada, bayram için emniyette gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Elazığ 'ın trafik olarak kilit bir noktada olduğunu belirten Yeğen, şöyle konuştu:"Bu bayramda var olan ekip ve personel sayımızı ikiye katladık. Şehir giriş ve çıkışlarına sürücülerimizi bilgilendirmek için pankartlar açtık. En fazla trafik ihlalleri, hız emniyet kemeri takmama ve araç kullanırken cep telefonu kullanan kişilere işlem uyguluyoruz. Burada çocuklarımız trafik kurallarına uymayanlara kırmızı düdük çalarak onları kurallara uymaya davet edecek."
Trafik Kuralları Hatalı Sürücü Bayram Şekeri Emniyet Kemeri Trafik Polisi 

18 Ağustos 2018 Cumartesi günü yayınlandı