Bozdağ'dan CHP'ye 28 Şubat Eleştirisi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 28 Şubat Soruşturması ile ilgili CHP ' nin tutumunu eleştirerek, “CHP 28 Şubat ' ı alkışlamış olabilir ama bu soruşturmanın 28 Şubat ' ı alkışlayanları kapsadığını ben zannetmiyorum. O açıdan telaşlanmamaları gerektiği kanaatindeyim”
Başbakan Bekir Bozdağ İslam 28 Şubat Kemal Kılıçdaroğlu 


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yıldız Sarayı ' nda İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi ' ni ziyaret etti. Bozdağ, ziyaret çıkışında basın mensuplarının 28 Şubat soruşturması ve muhalefetin bu konudaki eleştirileri ile ilgili sorularını yanıtladı.

Demoratik Hukuk Devletleri ' nde yargı sürecinin nasıl işleyeceğinin kanunlarla belirlenmiş olduğuna dikkat çeken Bozdağ, “Yargı süreci bir konuda başladığı zaman bu süreçlerin işlemesini rövanş olarak değerlendirmek bir defa anayasada tanımlanan demokratik hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmaz. Şu anda Türkiye ' de devam eden adli soruşturma işleyen bir hukuki süreçtir. Bizim kanunlarımızda işlenen suçlarla ilgili zaman aşımı süreleri var. Bu süre dolmadığı müddetçe cumhuriyet savcıları soruşturma açabilirler. Eğer yeterli bilgi ve delil elde ederlerse de dava açabilirler. 28 Şubat sürecinin olağanüstü süreç olduğu konusunda bir tartışma var mı yok. Bu sürecin soruşturulması gerektiği konusunda bir tartışma var mı. Bugüne kadar yoktu. Hatta CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ' Neden adli soruşturma yapılmıyor diye ' eleştirilerde bulundular. Biz de o zaman bu konunun yargının takdirinde olduğunu söylemiştik” dedi.

28 Şubat soruşturması konusunda CHP ' nin tutumunu eleştiren Bozdağ, “Dün yargı süreci ile ilgili bir soruşturma başlatıldı ama bunu söyleyen CHP birdenbire bugüne kadar yargıyı soruşturma yapmak için davet ederken, yargıya ihbarda bulunurken, bugün başlayan soruşturma konusunda soruşturmayı başlatan yargı mensuplarını intikamcılıkla suçlandırması, eleştirmesi büyük bir çelişkidir. CHP bundan niye telaşlanıyor, niye rahatsız oluyor anlamakta zorlanıyorum. Hukuk devletinde bir iddia varsa bu iddianın soruşturulması, yargılanması, normal olan bir şeydir. Bunda bir olağanüstülük atfetmek yanlıştır. Esasında gecikmiş bir soruşturma. Daha önceden yapılması gereken birşey geç de olsa yapılıyor. Eleştirilmesi gereken belki bu yönü” diye konuştu.

“CHP ' de büyük bir telaş görüyorum” diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem 12 Eylül yargılaması hem de bu konuda farklı tutum sergilediler. Anlamakta zorlanıyorum. Acaba 12 Eylül darbesini yapanların yargılanması CHP ' yi rahatsız mı etti. 28 Şubat soruşturmasından rahatsız mı oldular. Neden rahatsız oluklarının gerekçesini kamuoyu ile paylaşılması lazım. Çünkü Türkiye demokratik bir ülke. Başkalarını itham etmesi fevkalade yanlış. CHP 28 Şubat ' ı alkışlamış olabilir ama bu soruşturmanın 28 Şubat ' ı alkışlayanları kapsadığını ben zannetmiyorum. O açıdan telaşlanmamaları gerektiği kanaatindeyim”

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı