Bitlis'te deprem tatbikatı

- Sınıflardan detaylar - Okulda deprem sirenin çalması - Öğrencilerin tahliye edilmesi - Ekiplerin olay yerine gelmesi - Enkaz altında kalan öğrencilere ulaşılması - Öğrencilerin ambulanslara götürülmesi - AFAD Eğitim Uzmanı Engin Eribol ile röportaj - Okul Müdürü Muhammed Burak Kazancı ile röportajBİTLİS (AA) - Bitlis 'te meydana gelebilecek 7 büyüklüğündeki bir deprem anında can kaybının en aza indirilmesi için yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Sağlık ve Bitlis Belediyesi itfaiye ekiplerince, 100. Yıl Atatürk Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Senaryo gereği, meydana gelebilecek 7 büyüklüğündeki deprem anında okul yönetiminin öğrencileri binadan tahliye ederek, durumu ekiplere bildirdi.Olay yerine gelen ekipler, binada mahsur kalan öğrencileri enkaz altından çıkararak 112 sağlık ekiplerine teslim etti.AFAD Eğitim Uzmanı Engin Eribol, yaptığı açıklamada, afetlere duyarlı daha bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla 100. Yıl Atatürk Ortaokulunda deprem tatbikat yaptıklarını söyledi.

Okul Müdürü Muhammed Burak Kazancı da öğrencilere 7 büyüklüğünde bir depremin yaşanmasının ardından gereken tahliye işlemlerini deprem tatbikatı ile anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Öğretmen Deprem Tatbikat Öğrenciler Sağlık Ekipleri Deprem Anı 

1 Mart 2019 Cuma günü yayınlandı