Birinci Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi - KAYSERİ

- Birinci Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi - Kongreden detaylar - Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu ile röportajBirinci Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi - Erciyes Üniversitesi ve Melikgazi Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen kongre başladı - Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğdu: - "Türkiye modelleme olarak dünyaya örnek bir ülke fakat bunun alt yapısının, teorisinin anlaşılması ve tahlil edilmesi gerekiyor. Çeşitli mali krizler dünyanın her tarafını etkilerken Türkiye'de güllük gülistanlık yaşıyoruz. Dünyada büyük göç soruları yaşanırken Türkiye 5 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor ve bu sorunu küçük problemlerle halledebiliyor. Bunun sırrını anlamak ve dünyaya anlatmak için bu kongreyi düzenliyoruz"KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Melikgazi Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "1. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi" başladı.
ERÜ 15 Temmuz Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen kongreye, 50 ülkeden yaklaşık 600 akademisyen katıldı.
Kongrede, farklı salonlarda 56 oturum gerçekleştirilecek.Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, kongreye ilişkin AA muhabirine, dünyanın bir çok bölgesinde lider olarak görünen Türkiye'nin, sosyal bilimler alanında da lider olmak istediğini ve bu maksatla kongrenin Türkiye'de düzenlendiğini söyledi.

Kongrenin, ERÜ'de yapılmasının bir çok nedeni olduğunu vurgulayan Erdoğdu, " Kayseri , Türkiye'nin tam ortasında bir şehir. Kayseri , Mimar Sinan, Davud - i Kayseri gibi büyük dehaları yetiştiren bir şehir. O yüzden Kayseri , bilimsel açıdan bir öneme sahip. Aynı zamanda Erciyes Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi devlet üniversiteleri arasında ilk 10'a girmiş bir üniversite. Biz de bu sebeplerden dolayı kongreyi burada yapmak istedik." diye konuştu.
Erdoğdu, kongreye dünyanın bir çok yerinden katılım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Japonya'dan İspanya'ya Amerika'dan Güney Amerika'ya kadar dünyanın hemen her yerinden katılımcı var. Kongrede sosyoloji, psikoloji, din ilimleri, felsefe, tarih ve edebiyat başta olmak üzere bir çok konuda seminerler olacak. Biz, daha önce ortaya konulmuş fikirleri tekrar etmek yerine acaba bu alanda yeni ne söylenebilirin kaygısını taşıyoruz, bunun peşindeyiz. İnsanlık, yeni yaklaşımlar duymak istiyor. Bugün insanlık bir kriz ve buhran noktasına geldi. Türkiye, bu buhranın çıkışında bir liderlik yapabilir mi, biz bu şuurla hareket ediyoruz."Türkiye'de son yıllarda büyük bir milli birlik ve beraberlik ile dünyaya lider olma ruhunun oluştuğuna dikkati çeken Erdoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:"Türkiye'de Cumhurbaşkanından mevki itibariyle en altta olan kişiye kadar bu ruh, Türkiye'yi sarmış durumda. Biz de bu ruhtan ilham alarak sosyal bilimler alanında neler yapabiliriz, önderliğimiz nasıl olur diye tartışıyoruz. Dünyada toplumsal krizler, toplumsal buhranlar yaşanıyor, mali krizler yaşanıyor. Bu kriz ve buhranların insanlık üzerine etkileri var. Sosyal medya gibi büyük bir fikri ihtilal yaşanıyor. Bu tür yenilik, kriz ve buhranlara rağmen Türkiye'nin oldukça istikrarlı bir yapı içerisinde olduğunu görüyoruz. Türkiye bunu nasıl başarıyor? Türkiye, modelleme olarak dünyaya örnek bir ülke fakat bunun alt yapısının, teorisinin anlaşılması ve tahlil edilmesi gerekiyor. Çeşitli mali krizler dünyanın her tarafını etkilerken Türkiye'de güllük gülistanlık yaşıyoruz. Dünyada büyük göç sorunları yaşanırken Türkiye 5 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor ve bu sorunu küçük problemlerle halledebiliyor. Bunun sırrını anlamak ve dünyaya anlatmak için bu kongreyi düzenliyoruz."ERÜ 15 Temmuz Yerleşkesi'nde düzenlenen kongre 3 Şubat Cumartesi sona erecek.
Sığınmacı Psikoloji Beraberlik Sığınma Büyük Göç 

31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı