Biota Laboratuvarları'na 'Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri' ödülü

Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar ile röportaj
Gıda Takviyesi Bitkisel İlaç İnovasyon Özel Sektör Hükümet 

-Ödül töreni
-Stanttan detay
-Genel ve detay

( ANKARA ) Biota Laboratuvarları'na "Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri" ödülü- Biota Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar:- "Hükümetin teşviği ile bizim gibi şirketler bu alanda daha cesurca yatırım yapıyor"-"Gerek Türkiye'de gerek dünya çapında girdiği rekabette başarı elde etmesi, Biota'nın Ar-Ge'ye verdiği öneme ve bu alanda yapmış olduğu yatırıma borçlu" ANKARA

- Biota Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, Biota'nın en büyük özelliğinin, Ar-Ge yatırımlarına yapmış olduğu harcama ve vermiş olduğu önem olduğuna dikkat çekerek, "Gerek Türkiye'de gerek dünya çapında girdiği rekabette başarı elde etmesi, Biota'nın Ar-Ge'ye verdiği öneme ve bu alanda yapmış olduğu yatırıma borçlu" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımlarıyla "6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi" gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarını yapan Bakan Özlü, Ar-Ge ve tasarımın, dijital dönüşüm sürecinin anahtar kavramları olduğunu dile getirerek, "Ar-Ge’ye yatırım, en kazançlı yatırımdır. Her fırsatta ifade ettiğim gibi; Ar-Ge’ye yatırım, külfet değil nimettir. Yapılan araştırmalar, net olarak şunu göstermektedir ki ihracat ile Ar-Ge harcamaları arasında doğrudan bir ilişki vardır. Yani Ar-Ge’ye yatırım yaptıkça, ihracat artmaktadır. Sürdürülebilir ihracat için, Ar-Ge ve inovasyon zorunludur. Türkiye’nin lokomotifi ihracat, ihracatın lokomotifi Ar-Ge ve inovasyondur. İhracat yapan firmalar, rekabet güçlerini korumak ve gelirlerini artırmak için, yenilikçi olmak ve yenilikleri takip etmek zorundadırlar. Bizler, Hükümet ve Bakanlık olarak, bütçe içindeki Ar-Ge ödeneklerini, her bütçe döneminde artırmaya devam ediyoruz. Özel sektörün de, Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma daha fazla yatırım yaptıklarını görmekten, memnuniyet duyuyoruz. Özel sektörümüzü, Ar-Ge yatırımları konusunda destekliyoruz" diye konuştu.
Biota Laboratuvarları'na ödül ATO Congresium'da gerçekleştirilen törende çok sayıda sektör temsilcisi yer aldı ve sektörel bazda ve gösterge setlerinde önemli aşamalar kaydeden 25 özel sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine ödül takdim etti. Ödül alan şirketlerden biri de Biota Laboratuvarları oldu. Biota Laboratuvarları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, bu markanın bilinenin aksine yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olduğunu kaydetti.
Biota'nın dermokozmetik, gıda takviyesi ve bitkisel ilaç alanında faaliyet gösterdiğini ifade eden Dündar, "Bilinen Bioxcin, Bioder ve Nutraxin gibi markalarıyla şuanda eczanelerde yer alıyor" dedi.
Biota'nın en büyük özelliğinin, Ar-Ge'ye ve Ar-Ge'ye yatırımlarına yapmış olduğu harcama ve vermiş olduğu önemin olduğuna değinen Dündar, "Gerek Türkiye'de gerek dünya çapında girdiği rekabette başarı elde etmesi, Biota'nın Ar-Ge'ye verdiği öneme ve bu alanda yapmış olduğu yatırıma borçlu" şeklinde konuştu.
Dündar, 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi'nin öneminde de değinerek bu kapsamda hükümetin bu alana verdiği desteğin hissedildiğini söyledi.

Hükümetin bu alana yatırım yapan şirketleri teşvik ettiğinin de altını çizen Dündar, "Hükümetin teşviği ile bizim gibi şirketler bu alanda daha cesurca yatırım yapıyor. Biliyoruz ki yapmış olduğumuz yatırımların önemli bir kısmını biz devletimizden geri alacağız. Önemli olan bu yatırımlarla ürünler geliştirebilmek" ifadelerinde bulundu.
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı