Biber gazından etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı - İSTANBUL

- Öğretmenlerden İsmail Sert'in açıklamasıGÜNCELLEME - Biber gazından etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı - Sultanbeyli'de iki çocuk tarafından sıkılan biber gazından etkilenen 6 kişi taburcu edildiHASTANE SÜRECİ VE DETAYLAR EKLENDİİSTANBUL (AA) - Sultanbeyli’de iki çocuk tarafından sıkılan biber gazından etkilenen 2 öğretmen ile 4 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi.Gazden etkilendikten sonra Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve tedbir amaçlı kontrolleri yapılan, 3'ü kız biri erkek öğrenci ikisi öğretmen sağlık kontrolündeng eçirilerek, bir sürü müşaade altında tutuldu.Tedavileri tamamlandıktan sonra, herhangi bir zehirlenme olayının rastlanmaması üzerine gazdan etkilendikleri belirlenen 6 kişi ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Tedbir amaçlı AFAD ekiplerinin de bulunduğu hastanenin acil servisinde, tedavileri tamamlandıkan sonra çıkan öğretmenlerden İsmail Sert, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayda kullanıla maddenin biber gazı olduğunun tespit edildiğini belirtti.
Okul dışında meydana gelen olayın ardından rahatsızlanan öğrencileri hastaneye getirdiğini bu sırada gazdan etkilendiğini belirten Sert, "Çocuklarımızın da bizlerinde herhangi bir sağlık sorunu yok. Olay büyütüldüğü kadar bir konu değil. Yetkililer araştırdılar zaten. Biber gazı olduğu belirlendi. Benimle birlikte sadece gazdan etkilenme nedeniyle 4 öğrencimiz ve bir bayan öğretmen arkadaşımız etkilenmişti onlarda taburcu oldu" diye konuştu.
Bu arada, öğretmen ve öğrencilere buldukları biber gazını sıkan şahıslardan kimliği tespit ediyen B.K. da yakalanarak gözaltına alındı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Acil Servis Biber Gazı Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler 

9 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı