Beşir Derneği 'Zeytin Dalı Harekatı' sonrasına hazır - DÜZCE

Beşir Derneği "Zeytin Dalı Harekatı" sonrasına hazır - DÜZCE - Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Şanlı'nın katıldığı programdan görüntüler - Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Şanlı ile röportaj - Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şanlı: - "Afrin'e yönelik operasyon için 3 ayrı noktada insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde faaliyetlerimizi başlattık. Şu an bütün projelerimiz hazır, göç dalgası ile insanların sınıra intikal etmesi durumunda bin haneli çadır kent başta olmak üzere hazır bekliyoruz. AFAD ve Türk Kızılayı ile koordineli çalışıyoruz. Beşir Derneği olarak Zeytin Dalı Harekatı sonrasına hazırız" - "Zulüm gören insanların geçirmiş oldukları büyük travmayı daha rahat atlatabilmeleri için 'Kardeş Aile' uygulaması yapıyoruz"DÜZCE (AA) - TAYYİB HOŞBAŞ - Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan sığınmacılara yönelik sınır hattında insani yardım çalışmaları yapan Beşir Derneği, Afrin'in terör örgütlerinden temizlenmesiyle ülkelerine dönecek Suriyeli sığınmacıların sağlıklı şartlarda geçiş sürecini tamamlaması için çalışmalarını sürdürüyor.Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve derneklerle çalışma yaptıklarını söyledi.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bölgedeki temizlik çalışmasının ardından Türkiye'de yaşayan Suriyelilere vatanlarına gitme noktasında insani yardım için hazır olduklarını belirten Şanlı, "Kilis'teki lojistik depomuzun yanında günlük 100 bin kapasiteli ekmek fırını ile 10 bin kapasiteli sıcak yemek mutfağı bulunuyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile Reyhanlı'da da aynı kapasitede fırın ve mutfak oluşturduk, herhangi bir acil durumda oluşabilecek göç dalgasına karşı sınırda bekliyoruz." diye konuştu.
Şanlı, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla Suriye içerisinde İdlib, Azez ve değişik bölgelerde paylaşım noktaları oluşturulduğunu aktararak, "Zulüm gören insanların geçirmiş oldukları büyük travmayı daha rahat atlatabilmeleri için 'Kardeş Aile' uygulaması yapıyoruz. Bu uygulama ile ailelerimizi sınırdaki il temsilciliklerimiz vasıtasıyla uygun yerlere yerleştiriyoruz." dedi.
- "Sınırdaki faaliyetlerimizi iki katına çıkardık"TSK ve ÖSO'nun yürüttüğü operasyonla çalışmalara hız verdiklerini anlatan Şanlı, şunları kaydetti:"Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından bölgede yapılan Afrin'e yönelik operasyon için 3 ayrı noktada insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde faaliyetlerimizi başlattık. Şu an bütün projelerimiz hazır, göç dalgası ile insanların sınıra intikal etmesi durumunda bin haneli çadır kent başta olmak üzere hazır bekliyoruz. AFAD ve Türk Kızılayı ile koordineli çalışıyoruz. Uygun zemin oluşturulduğunda bin haneli çadır, 100 bin kapasiteli ekmek fırını, 10 bin kapasiteli sıcak yemek mutfağı ve bir mobil mutfak ile orada olacağız. Beşir Derneği olarak Zeytin Dalı Harekatı sonrasına hazırız."Suriye'de 7 yıldır süren iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 milyon insanın hayatlarını devam ettirme noktasında çalışmaların sürdüğünü dile getiren Şanlı, "Beşir Derneği 2004'te kuruldu. Kurulduğu günden bu yana uluslararası camiada 55 ülkede insani yardım faaliyeti yürüten, Türkiye içinde 252 temsilciliği bulunan bir dernek." ifadesini kullandı.Şanlı, hayırseverlerden aldıkları yardımları her gün mazlumlara ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.
Ekmek Fırını Sığınmacılar Göç Dalgası İnsani Yardım Hayırseverler 

8 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı