Bekir Bozdağ: Saldırı, Türk Kızılay’ına Yönelik Bir Saldırı Değildir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'de 5 kişinin ölümü 3 ' ü Türk 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının Türk Kızılay ' ına yönelik olmadığını açıkladı.. Bozdağ, “Türk Kızılay ' ına ve Türk görevlilerine yönelik bir saldırı değildir, tamamıyla Somali ' de mahkemeye dönük bir saldırıdır” dedi.
Başbakan Somali Başbakan Yardımcısı Kızılay Bekir Bozdağ 


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ AK Parti Kadiköy İlçe Başkanlığı ' nın düzenlediği İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Programa Bakan Bozdağ ' ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile çok sayıda partili katıldı. Bozdağ, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin Somali ' deki bombalı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Somali ' deki saldırıda yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Bakan Bozdağ, “Yaralanan vatandaşlarımızın hayati tehlikesi yok. Şu anda durumları gayet iyi Türkiye ' den bir ambulans uçak Mogadişu ya geçecek ve yarın onları alıp Ankara ' ya getirecek ve tedavileri Türkiye ' de devam edecek. Şu anda kaygılanacak herhangi bir durum yok. 3 tane görevlimiz yaralı durumda ama yaraları hafif, herhangi bir hayati tehlikeleri söz konusu değil. Buna rağmen özel ambulans uçak onları alıp Türkiye ' ye getirecek ve tedavileri burada devam edecektir” dedi.

BOZDAĞ: “TÜRK KIZILAY ' INA YÖNELİK BİR SALDIRI DEĞİLDİR”

Düzenlenen saldırının Çadırkente yardım götüren Türk Kızılay ' ına yönelik yapıldığı iddialarını yalanlayan Bozdağ, “Burada bir yanlışı düzeltmekte fayda görüyorum. Bu saldırı oradaki Türk Kızılay ' ına, oradaki çalışanlara yapılmış bir saldırı değildir. Bugün orada mahkemeye dönük bir saldırı yapılıyor. Türk Kızılay ' ının araçları genel kurula canlı bağlantı yapmıştı o bağlantıdan dönerken, patlama yerinden geçtiği sırada geçerken bir patlama oluyor ve o olay üzerine yaralanma oluyor. Somalili şoför hayatını kaybediyor. Ona da Allahtan rahmet diliyorum. Türk Kızılay ' ının araçları ve görevlileri var, onlar yaralı. Türk Kızılay ' ına ve Türk görevlilerine yönelik bir saldırı değildir, tamamıyla Somali ' de mahkemeye dönük bir saldırıdır” diye konuştu.

Bakan Bozdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamanın ardından buradan ayrıldı.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı