Bekir Bozdağ'dan Somali'de Yaralanan Türk Kızılayı Personeline Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen bombalı saldırı sonucu yaralanan ve Somali'den ambulans uçakla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan Türk Kızılayı personelini ziyaret etti. Bozdağ, ' Durumları gayet iyi, hayati tehlikeleri yok ve kısa süre içerisinde taburcu olabilecekler ' dedi.
Başbakan Atatürk Somali Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen bombalı saldırı sonucu yaralanan ve ambulans uçakla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan Türk Kızılayı personelini ziyaret etti. Bozdağ, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ' Somali Mogadişu'da meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Olaydan sonra ambulans uçakla yaralılarımızı hemen Türkiye'ye getirdik. Şu anda hastanede tedavi altındalar. Durumları gayet iyi. Bir tanesi taburcu oldu. Şu anda 3 tanesinin tedavisi devam ediyor. Ancak, hayati tehlikeleri yok. Hekimlerin verdiği bilgiye göre de hastalarımız inşallah kısa bir süre içerisinde taburcu olabilecekler. Kendilerine Allah'tan şifa diliyorum. İnşallah kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. Yine iyilik kervanında hizmetlerine devam ederler. Çünkü sadece Türkiye'nin içinde değil Dünya'nın her tarafında milletimizin ve ülkemizin iyilik elçileridir ' dedi.

Tedavi altına alınan Türk Kızılayı personeline geçmiş olsun dileklerini ileten Bozdağ, yaralanan personelden olayın nasıl olduğuna dair bilgi aldı. Yaralı personelden Murat Demirbaş, ' Sabah birkaç tane bomba patladı. Biz, geç çıkmıştık o esnada güzergahı değiştirmemize rağmen 4 araçlı bir koruma aracı vardı. İlk iki araç geçtikten sonra şiddetli bir patlama oldu ' dedi.

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı