Bedensel engelli geç kızdan 'Zeytin Dalı Harekatı'na anlamlı destek

Aydınlı 18 yaşındaki bedensel engelli Rabia Asrak'ın ayakları ile Zeytin Dalı Harekatı'nın sembolü zeytin dalını çizmesi
Genç Kız Çizgi Film Engelli Genç Zeytin Dalı Bedensel Engelli 

-Bedensel engelli genç kız Rabia Asrak'ın röportajı
-Aydınlı 18 yaşındaki bedensel engelli Rabia Asrak'ın ayakları ile Zeytin Dalı Harekatı'nın sembolü zeytin dalını çizmesi
-Bedensel engelli Rabia Asrak'ın babası Ercan Asrak'ın röportajı
-Bedensel engelli Rabia Asrak'ın çizdiği zeytin dalı resmini boyaması
-Bedensel engelli Rabia Asrak'ın ayakları ile çizdiği Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi

( AYDIN -ÖZEL-HD)- Bedensel engelli genç kız ayağı ile 'zeytin dalı' çizdi AYDIN

- Aydın’da yaşayan bedensel engelli Rabia Asrak (18) Afrin Harekatı’na destek verdi. Kollarını kullanamayan genç kız, ayakları ile harekatın simgesi ‘zeytin dalı’ çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da karakalem tekniği ile portresini çizen Asrak'ın tek hayali ise Erdoğan ile görüşebilmek. Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan bedensel engelli Rabia Asrak, doğuştan kollarını kullanamıyor. Ailesinin yardımı ile hayatını sürdüren Asrak, engeline rağmen hayata sımsıkı tutunuyor. Resme olan ilgisinden dolayı 11 yaşında ayağı ile resim çizmeye başlayan genç kız, her geçen yıl daha da profesyonelleşiyor. Ayağı ile çeşitli çizgi film karakterleri, çiçek ve objeler çizen Rabia Asrak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın sembolü olan ‘zeytin dalı’nı çizerek, harekatta görev yapan askerlere destek verdi. Bedensel engelli Rabia, kendisinin ancak ayağı ile çizdiği resimlerle harekata destek verebildiğini belirterek, “Zeytindalı Herakatı’ndaki tüm Mehmetçiklerimizin Allah yardımcısı olsun. Televizyon kanallarından sürekli takip ediyorum. Harekata görev alan askerlere herkes bir şeyler göndererek elinden geldiğince destek veriyor. Ben de harekatın ismi ve sembolü zeytin dalını resmederek destek vermek istedim” dedi.
Karakalem tekniği ile Erdoğan’ın portresini çizen Asrak, “Cumhurbaşkanımızın gece gündüz çalışarak 3 ayda tamamladım. Portrenin üzerinde çok durdum ve ince çalıştım. O portrede benim parmak izlerim başta olmak üzere her şey var. Şu anda tamamen bitmiş durumda. Ama Cumhurbaşkanı’na ulaşarak hediye edemedim. Bu beni çok üzüyor. Cumhurbaşkanımız ile görüşerek onun yüzünü görmeyi, tanışmayı ve sarılmayı çok istiyorum. Sevdiğim, değer verdiğim bir insanı çizdim. Resmi yaparken ’Nasıl görüşürüm, neler olur?’ diye çok şeyler de düşündüm. İnşallah bir gün beni de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet eder ve hayalim gerçek olur" diye konuştu.
Genç kız Erdoğan’ın yanı sıra tanışarak sohbet ettiği ve değer verdiği Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Aydın Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın da portrelerini çizdi. "Kızımın hayalleri için her yere giderim" Kızının ayakları ile çok güzel resimler çizdiğini kaydeden baba Ercan Asrak da, “Zeytindalı Harekatı’nda hepimiz biriz. Allah tüm Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bizler her ne olursa olsun onların yanındayız, bir bayrağın altındayız. Hiçbir zaman bu değişmeyecek. Türkiye tek ve birdir. Hepimiz kardeşiz. Kızımın tek hayali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek, konuşabilmek ve ayağı ile yaptığı resmi hediye edebilmek. Cumhurbaşkanı bizi davet etse koşa koşa gideriz” şeklinde konuştu.

7 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı