BDP’li Sebahat Tuncel’den Polis Balosu Yorumu

Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Sebahat Tuncel, polis balosuna davet edildiği yönündeki haberlerle ilgili olarak, “Şimdiye kadar davet almadık” dedi. Basın mensuplarının “davet gelseydi katılır mıydınız” şeklindeki ısrarlı sorularına yanıt vermekten kaçınan Tuncel ' in, toplantı sonrasında gazetecilerle sohbeti sırasında “Muhtemelen gitmezdim” demesi dikkat çekti.
Basın Kuruluşu Barış ve Demokrasi Partisi Sebahat Tuncel Milletvekili 

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, partisini kadın meclisi kurultayına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuncel, 4. yargı paketine ilişkin olarak, “Biz bu sürecin ilerlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sürecin ilerleme koşullarında birisi de aslında demokratik siyaset alanının genişletilmesi. 4. yargı paketi bunu karşılamaktan çok uzaktır. Son anda 226. madde üzerinde bir düzenleme yapılsa da KCK tutukluları bundan faydalanamayacak. Zaten hakimin yorumuna bırakılmış durumda. Bu iyi bir durum değil. Yani yoruma bırakmak ifadesi problemli bir durum. Hakim ideolojik bakış açısına göre karar veriyor ve yargıyı siyasallaştırıyor” dedi.

Tuncel, çözüm süreci ile ilgili bir soru üzerine ise, “Yapılması gereken şey bundan sonra bu süreci ilerletmek. Bu sürecin engellenmemesi saboteye uğramaması konusunda herkesin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Ben bu açıdan baktığımda sayın Öcalan ' ın süreci ilerletmekte kararlı olduğunu görüyoruz. Hükümette de bu konuda bir kararlılık olsa da henüz somut adımların atılması gerekiyor. Burada eksik olan durum var. CHP ' nin ve MHPnin de bu sürece dahil olması gerekiyor. Bu çünkü ne AKP ' nin ne de BDP ' nin sorunu. Bu Türkiye ' nin sorunu. Barış hepimizin ihtiyacı. Bu eksik bunun giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sebahat Tuncel, polis balosuna çağırıldığı yönünde medyada yer alan haberlerin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Çok bilemiyorum. İçeriği nedir. Balo niye yapılıyor. Şimdiye kadar hiç davet edilmedik, böyle bir davet almadık. Silopi ' de yaşanan olayla bunu bağdaştırmak uygun bir durum değil. Sonuçta o zaman yaşanan atmosfer durum farklıydı. Böyle bir davet bütün Milletvekilleri ' ne gönderiliyorsa BDP ' li milletvekillerine de gönderilmesi gayet doğaldır”

Basın mensuplarının “davet gelseydi katılır mıydınız” şeklindeki ısrarlı sorularına yanıt vermekten kaçınan Tuncel ' in, toplantı sonrasında gazetecilerle sohbeti sırasında “Muhtemelen gitmezdim” ifadesi dikkat çekti.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı