Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağdan Gövde Gösterisi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Emek Mahallesi'ndeki Banazlılar Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda eğitimden sağlığa, spordan sanata bir çok faaliyeti Bayraklı'ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yaklaşan yerel seçimler öncesi yüzlerce vatandaşın desteğiyle karşılanan Karabağ, merkezi hükümete de gönderme yaparak, rakiplerine göz dağı verdi. Salona sığmayan bir çok vatandaş toplantıyı sokaktan takip etti.
Kızılay Belediye Başkanı Sulukule Karabağ 


Emek Mahallesi'nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda tezahüratlar eşliğinde dernek binasına gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ' Biz gönlümüzü emekten, garibandan, halktan yana açmış insanız. Ayrışmadan, birleşerek ve örnek olarak, bu kardeşliğimizi sürdüreceğiz. Burada bir karış toprağımızı dahi vermeyiz, bayrağımıza saygısızlık ettirmeyiz ' dedi. Zaman zaman ' Halkçı başkan. Başkan Karabağ ' , sloganlarıyla konuşması kesilen Karabağ, Bayraklı'daki kaymakamlık binasının, Milli Eğitim, Emniyet ve Nüfus Müdürlükleri ile Kızılay ve seçim kurulunun dâhi bina ve bir çok ihtiyacının belediye tarafından karşılandığını ifade ederek, iktidarın Bayraklı'ya hiçbir yatırımının bulunmadığını kaydetti. ' Kentsel dönüşümü biz yapacağız ' diyen Karabağ, ' Bu konuda yetkili biziz, başkalarının sözüne itibar etmeyin ' mesajı da verdi.

' BAYRAKLI'DA RANTA İZİN VERMEYİZ '

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, yerinden kentsel dönüşüm yapılacağını ve bu anlayışla hareket edileceğini vurgulayan Başkan Karabağ, ' Biz Bayraklı'da yaşayan vatandaşlarımızın aynı yaşadıkları yerde hayatlarına devam edebilmelerini sağlayacak yerinden kent dönüşüm anlayışını savunuyoruz. İstanbul Sulukule'de olduğu gibi insanların evlerini arsalarını alıp, 400 m2 arsaya karşılık 1 daire vermeyeceğiz. Bayraklı'daki gecekonduların 300-400 bin liralık yaşanabilir konutlara dönüşeği kentsel dönüşüm planlaması içindeyiz. Çalışmalarda artık sona geliniyor. Bayraklı başka yerlere benzemez. Burada bayrağımıza saygısızlık ettirmeyiz, bir karış toprağımızı da elini ovuşturan rantçılara vermeyiz. Kimseyi ayırmadan, kardeşlik, birlikte, beraberlik içinde geçinebilen Türkiye mozaiği olarak örnek bir ilçeyiz. İbadethanelerimizi dine olan inancımızdan, saygımızdan temizledik, şimdi bizi görüp, başka partili belediyeler de başladı. CHP'li yeni bir belediye olarak ilkleri bizden öğrendiler. Öğretmeye de devam edeceğiz ' diye konuştu.

' KISA ZAMANDA UZUN YOL KATETTİK '

Bayraklı Belediyesi'nin yeni bir belediye olmasına rağmen 4 yılda önemli çalışmalara imza attığını belirten CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer de, ' Bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaları gölgelemek isteyenler var. Demokratik yarış ve eleştirilere her zaman açığız. Gelinen noktada son 10 yıldır ülkemizin bir adım ileri gitmediğini görüyoruz. Satılmadık bir değerimiz kalmadı. İstihdam artırıcı bir faaliyette bulunulmadı. Övündükleri eğitim ve sağlık sistemleri de işlemez hale geldi. Böyle bir durumda yerel anlamda Bayraklı Belediyesi işsizlere iş buldu. İstihdam yarattı. Sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel anlamda toplumun her kesiminin beğenisini kazandı. Yapılan anketlerde de görüldüğü üzere Bayraklılı Belediyeye tam not verdi ' diye ifade ederek, belediye faaliyetlerini anlattı.

Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, destek ve sevgi tezahüratları eşliğinde salondan ayrıldı.
17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı