Batuhan Yaşar: HDP'nin yaptığı bir hata var

TGRT Haber ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ilk defa seçimlere parti olarak giren HDP'nin milletvekili aday listesini değerlendirdi.
Batuhan Yaşar Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanlığı Türkiye 


Cumhurbaşkanı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın oyunun 9.6'yı bulduğunu söyleyen Batuhan Yaşar ' Demirtaş neredeyse barajı yakalıyordu. O zaman Türkiyelilik, Türkiye'yi kucaklama noktasında ciddi adımlar atan HDP'nin büyük şehirlerde ve yine 10 Ağustos'ta yaptığı bir hata var; HDP marjinal sola yöneldi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde marjinal sol partilerde ilişkiye girdiler oysa ki syriza örneği vermişlerdi ' dedi.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
9 Nisan 2015 Perşembe günü yayınlandı