Başkan Soylu’dan çukur krizinde yetkililere çağrı

Başkan Soylu'nun sosyal medya hesabından canlı yayın görüntüleri

( İZMİR )- “Hizmet diye başlatılan şey eziyete dönüştü”- “Konunun muhataplarını da buraya bekliyoruz. Bu pislik içinde gelsinler, kendileri de çocuklarıyla gezsinler” İZMİR
Sosyal Medya Canlı Yayın Bağlama İnternet Sitesi İçme Suyu 


- Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, içme suyu hatlarının değişmesi için ilçeden İZSU tarafından açılan çukurların kapatılmadığını belirterek, “Seçimlere az kaldı. Halkı, belediye yönetimine isyan ettirmek için bu yolları kapatmıyorlar. En sonunda alacağım 90 bin Menderesliyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gidip yürüyeceğim” dedi.
Bir internet sitesinin canlı yayınına konuk olan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) ilçede yaptığı kazıları kapatmadığını, durumun ilçede krize neden olduğunu savunarak yetkililere bir kez daha çağrıda bulundu. “Hizmet diye başlatılan şey eziyete dönüştü” Açılan çukurların 4 aydır kapatılmadığını belirten Soylu, “İçme suyu hatlarının değiştirilmesi için kazıldı. Biz bu hatların değiştirilmesine karşı değiliz, İZSU’Nun yanındayız. Fakat bu yapılan hizmer eziyete dönüştü, bıçak kemiğe dayandı. Belediyemize her gün 150-200 vatandaş şikayetleri için müracaattta bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU ile irtibata geçiyoruz ama aylardır sonuç alamadık. Burada yaşadığınızı düşünün. Sabah çocuğunuz okula gidecek. Bir çocuk hangi yoldan yürüyüp de servisine, okuluna gidecek. Burda yaşayan insanlar nereye basarak evine gidecek. Nasıl bir üst başla evlerine girecek. Burada hizmet diye başlatılan şey eziyete dönüştü. Biz buralar niye kazıldı diye kızmıyoruz, soru sormuyoruz. İçme suyu hatları değiştiği için biz teşekkür de etitk. Bizim sorduğumuz soru buralar niçin kapatılmıyor? Bu yollar 4 aydır neden kapatılmıyor? Bu sorunun cevabını bekliyoruz. Konunun muhataplarını da buraya bekliyoruz. Bu pislik içinde gelsinler, kendileri de çocuklarıyla gezsinler. Menderesli bunu hak etmiyor” dedi.
Müteahhit firma yetkililerine branjmanların bağlaması talebini ilettiğini de anlatan Başkan Soylu, “Branjmanlar bağlansa biz bu yolları belediye olarak kendi imkanlarımızla hızlı şekilde yapacağız. Bundan da sonuç alamadık. Müteahhit firma; ‘Çoluğum çocuğum üzerine yemin ederim İZSU yönetimi yaptırmıyor’ dedi.
Bu noktada zerre kadar yalan söylemiyoruz. Namusumuzla, onurumuzla, vatandaşımızın sesi olmaya, dertlerine derman olmak için konuşmaya başladık” ifadelerini kullandı. “Tek derdimiz vatandaşlarımız” İZSU yetkililerinden hiçbir cevap alamadıklarını ileri süren Başkan Bülent Soylu, “Yapıcaz, edicez veladallin amin. Ben bu işin iyi niyetten uzak olduğunu düşünüyorum. Seçimlere 8-10 aylık süre kaldı. Halkı, belediye yönetimine isyan ettirmek için bu yolları kapatmıyorlar. Bu yollar kazılmadan evvel, müteahit firma kazı ruhsatı almadan evvel kapatılması ile ilgili İZSU veznesine para yatırıyor. Ondan sonra kazı çalışmalarına başlıyor. Biz ‘Bu yolları yapacağız’ diyoruz ya aslında bu para büyükşehir kasasında. Biz bunu da geçtik. Sadece branjmanları bağlasınlar. Çocuklarımız analarımzı prıl pırıl yollarda yürüsünler. Bizim tek derdimiz bu” diye konuştu.

10 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı