Başbakan Yardımcısı Akdağ, İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret etti - İSTANBUL

- Programdan detaylar - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın açıklamaları - İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün'ün konuşmasıBaşbakan Yardımcısı Akdağ, İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret etti - Akdağ: - "Sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve davranış bağımlılığı dediğimiz bağımlılıkların yanına kumar bağımlılığını da eklemiş durumdayız. Bu beş bağımlılıkla bütüncül mücadele içerisinde mücadele başlatıyoruz. Hükümetimiz bu konularla öteden beri mücadele ediyor"İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve davranış bağımlılığı dediğimiz bağımlılıklar bunun yanına kumar bağımlılığını da eklemiş durumdayız. Bu beş bağımlılıkla bir bütüncül mücadele içerisinde bir mücadele başlatıyoruz. Hükümetimiz bu konularlarla öteden beri mücadele ediyor." dedi.
Başbakan Yardımcısı Akdağ, İlim Yayma Cemiyeti'nin Eyüp'te bulunan genel merkezine ziyaret gerçekleştirdi.Burada basın mensuplarına konuşan Akdağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İlim Yayma Cemiyeti'nin Türkiye'nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu kaydetti.
Akdağ, milli duruşuyla İlim Yayma Cemiyeti'nin Türkiye'nin tarihinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:"Çok sayıda öğrencinin öğrenim hayatını devam ettirmesine katkıda bulunan hizmetleri olan, bunun dışında kültürel hizmetleri olan İlim Yayma Cemiyeti'ne kabullerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün konumuz bağımlılıkla mücadele. Başbakanımız, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nu kurdu bir genelgeyle, kendi adına bu işin takibi, koordinasyonu vazifesini de bana verdi. Sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve davranış bağımlılığı dediğimiz bağımlılıklar bunun yanına kumar bağımlılığını da eklemiş durumdayız. Bu beş bağımlılıkla bir bütüncül mücadele içerisinde bir mücadele başlatıyoruz. Hükümetimiz bu konularlarla öteden beri mücadele ediyor. Sigara konusundaki, ortaya koyduğumuz çalışmalar bütün dünya tarafından takdir edilen çalışmalar oldu. Türkiye bu işin, sigara, tütün mücadelesinin adeta dünyadaki lideri konumuna geçti."Uyuşturucuyla ilgili olarak 2014'ten bu yana kurulmuş bir yüksek kurul olduğunu hatırlatarak, "Bütün bu çalışmaları, kamuya ait tarafıyla, sivil topluma ait tarafıyla bir bütünlüğe kavuşturuyoruz. Bunun için de sivil toplumun desteğine çok ciddi ihtiyacımız var." diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Akdağ, bağımlılıkla mücadele konusunda farklı sivil toplum kuruluşlarına ziyaret etmeye devam edeceğini de söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de Akdağ'ın ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu, her zaman kendilerini destekleyeceklerini ifade etti.
Ziyarette İlim Yayma Cemiyeti'nin yöneticileri de hazır bulundu.
Bağımlılık Uyuşturucu Teknoloji Sivil Toplum Basın Mensupları 

20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı