Başbakan Erdoğan: Sapanla polise demir bilye atıldı! Haberi 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ tartışmalarına değinerek, ' Merak ediyorum bu okulun yönetimi öğrencilere molotof yapmayı mı öğretiyor ' dedi. Erdoğan ayrıca 2013'te öğrenci kredilerine zam yapılacağını açıkladı.
Başbakan Göktürk Ankara Sanayi Odası Bilim Merkezi Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ' da Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde, Ankara Sanayi Odası 49. Yıl Başarı Ödülleri törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ODTÜ tartışmalarına da değinerek, “Merak ediyorum bu okulun yönetimi öğrencilere molotof yapmayı mı öğretiyor” dedi.

Erdoğan ' ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Geçtiğimiz hafta Salı günü Ankara ' da TÜBİTAK ' ın ODTÜ içindeki Uzay Bilim Merkezi ' nde bir törene katıldım. Göktürk-2 adını verdiğimiz yüzde 80 ' in üzerinde yerli imalatı olan uydusunu izledik. İlk sinyaller alındı, ilk görüntüyü dün itibariyle almaya başladık. Yani KKTC ' deki Beşparmak Dağları ' daki KKTC Bayrağını, ülkemizle ilgili de görüntüler gelmeye başlıyor.
Şimdi bu uyduların ülkemizden de fırlatılması için çalışma başlattık. Akdeniz, Ege veya karadeniz kıyılarında yapacağımız fırlatma istasyonuyla Çin'e gerek kalmadan kendi uydularımızı kendimiz fırlatacağız. Tabi o gün TÜBİTAK ' ın merkezinde tarihi bir olay gerçekleşirken ne yazık ki 10 gündür Türkiye ' de başka bir konu konuşuluyor. Fırlatma töreninin yapıldığı ODTÜ ' de gerçekleşen şiddete dayalı protesto eylemi ülkemizin gündemini işgal ediyor.
Göktürk-2 sadece canlı yayında verildiği kadar verildi, ertesi gün kenardan köşeden es geçildi o kadar. Bu ülke için bir ilk. Bilimse bilim, teknolojiyse ileri teknoloji. Sen bununla övünmeyeceksin de neyle övüneceksin?

- Medyaya sesleniyorum. Siz bu ülkenin sevincini paylaşmak için ne zaman adımları atacaksınız? Ben iki fotoğraf üzerinde dikkatledüşünmenizi tavsiye ediyorum. Bir tarafta uzaya gönderilen bir uydu var. Diğer fotoğrafta ise en ilkel saldırı aracı olan ilk çağların hatta tarih öncesinin silahı olarak kabul edilen sapan var. Ama sapanla ne atılıyor? Demir leblebi atılıyor. Kime atılıyor polise atılıyor. Polis sonra düşman oluyor. Ertesi gün yazarlar utanmadan sıkılmadan polisler gaz sıktı yazıyor. Çantaların içinde kilit taşları, Molotoflar. Onu da geç kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor.

- Olayda sadece demir leblebi atmak yok, sırtlarda çantaların içinde kilit taşları, onun yanında molotoflar, bir taraftan da kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor. Merak ediyorum, bu okulun yönetimi, akademisyenleri bu öğrencilere bu işi mi öğrettiler? Nasıl sapan kullanılır, hangi cins kullanılır veya araba lastikleri ne zaman, hangi ortamda nasıl yakılır veyahutta molotof nasıl yapılır, kimlere nasıl atılır. Bu mu öğretildi bunlara? Biz de öğrencilik yaptık, biz kimsenin burnunu kanatmadık. Öyle yetiştik, geldik.

- Terör örgütü 2012 yılını kendileri için final yılı ilan etti. Ama şimdi final yılı olmadığını gördüler. Şimdi diyorlar ki 'Finali bir yıl daha erteledik'. Avucunuzu yalayacaksınız. Siz bu ülkede, bizimle final falan yapamazsınız, yapamazsınız. Ya insan gibi yaşar, bu milletin içinde barınırsınız ya da kendinize yaşayacak başka ülkeler bulursunuz. Veyahut da ebediyen mağaralarda, inlerde kalırsınız ki biz sizi inlerinizde de bulacağız. Bu işin lamı cimi yok.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı