Balyoz davası savcısı Savaş Kırbaş’ın yargılanmasına devam edildi

Arşiv
Telefon Hattı Hapis Cezası Tutuklu Sanık Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü 

-Balyoz davasının görüntüleri

( İSTANBUL )- Mahkeme, Kırbaş’ın 55 kez kendi telefonundan Bylock’a giriş yaptığının tespit etti İSTANBUL

- “Balyoz Planı" davası savcılarından Savaş Kırbaş'ın üç kez ağırlaştırılmış müebbet ile "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Kırbaş’ın 55 kez kendi telefonundan Bylock’a giriş yaptığının tespit edildiğini dikkat çekerek tutukluluk halinin devamına karar verdi. “Balyoz Planı'' davası olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli rütbeli askerlerin yargılandığı davanın duruşma savcılarından Savaş Kırbaş’ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Savaş Kırbaş ile tarafların avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti de sanık Kırbaş'ın kamuoyunda Balyoz planı olarak bilinen davanın savcısı olduğu ve bu davada katılma talebinde bulunanlar hakkında mahkumiyet hükümleri kurulduğunu aktardı.Duruşmaya SEGBİS yoluyla bağlanan eski HSK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur tanık olarak dinlenildi. Tanık beyanlarının ardından savunmasını yapan sanık Savaş Kırbaş, “Sadece Balyoz davası savcısı olduğum için yargılanıyorum ve FETÖ ile bir irtibatının yoktur. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Mahkeme heyeti de sanığın üzerine kayıtlı telefon hattında ByLock IP'lerine 55 kez bağlantı yapmış olduğunu belirterek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. (EY
10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı