Bakan Yazıcı: Demokratik Alanda Temizlik Yapılıyor (28 Şubat Soruşturması)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 28 Şubat süreci ile ilgili soruşturma ile ilgili, ' Demokratik alanda temizlik yapılıyor. ' dedi.
Hayati Yazıcı Ödül Töreni 28 Şubat 


Ankara'da 15. Geleneksel Tüketici Ödül Töreni'ne katılan Bakan Yazıcı, program öncesi gazetecilerin 28 Şubat soruşturması ile ilgili sorularını yanıtladı.

Yazıcı, ' Bir taraftan milletimizin yediği içtiği ile alakalı temizlik yaparken, bu tür operasyonlar, sorgulamalar, yargılama süreçleri de demokratik alanda var olan engelleri ortadan kaldırmak bir nevi o alanda temizlik yapmak anlamına geliyor. Bunun hayırlı sonuçlar doğuracağını umuyorum. Türkiye'de gerçekten hak ve özgürlükler alanında, demokratik standartlar açısından baktığımızda trend yükseliyor. Bunlar sevindirici. Hukuk devletinde hiç kimsenin kaygıya endişeye kapılmasına gerek yok. Çünkü hukuk devleti her iş ve işlemin ne hukukun üstünde ne altında olmasını öngörüyor.

Hukuk devleti bütün iş ve işlemlerin hukukun içinde ve hukuku ölçütlere göre icra edilmesini gerekli kılar. Yargı süreci bu çalışmaları bu ölçü içinde sürdürecektir. Hepimiz yargıya güvenmeliyiz. Çünkü hakimlik önemli bir meslek. Dolayısıyla bu süreç içinde aktif olarak ve aktör olarak rol alanlar elbette ki hak ettikleri cezayı görmeleri hukuk devletinin gereğidir. Bu sürece katılamamışsa, katılmış gibi görünenler varsa bu süreç sonunda ayıklanacak. Bu ayıklama da insanların hak ve hukuku bakımından önemlidir diye düşünüyorum. '

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı