Bakan Tüfenkci İmam Hatipliler Derneği ile bir araya geldi

Önder Başkanı konuşma
Hatipli Sivil Toplum İmam Hatip Hükümet Öğrenciler 

-Bakan Tüfenkci konuşma
-Genel detaylar

( MALATYA ) MALATYA

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Önder İmam Hatipler Derneği Malatya Şubesinin organize ettiği kahvaltı programına katıldı.
Programda ilk olarak söz alan Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, İmam Hatip meselesinde birkaç kurumun çok yakın çalışması gerektiğini belirterek, “Bunlardan biri Milli Eğitim Bakanlığımız, aynı şekilde Diyanet Teşkilatımız, Üniversitelerimiz. Bunlarla birlikte bizim çok yakın bir çalışma içerisinde olmamız gerekiyor. Elbette ki tüm bu çalışmaları yaparken sadece kamu tarafı ile değil aynı zamanda sivil toplum kuruluşları tarafıyla da ciddi, planlı programlı dayanışmalar ortaya koymamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Daha sonra söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de AK Parti iktidarlarıyla birlikte imam hatiplilere yapılan destek ve yatırımları ele aldı. Halkın İmam Hatiplere sahiplenmesinin, devletin sahiplenmesi kadar önemli olduğunu belirten Tüfenkci, “Buradaki arkadaşların ortaya koyacakları fikirler ve İmam Hatiplerin gelişmesi noktasında yol gösterecek” dedi.
2018 yılı bütçesinin geçtiğimiz günlerde TBMM’den geçtiğini de anımsatan Tüfenkci, “Her bütçede olduğu gibi hükümet olarak en büyük bütçe payını milli eğitime ayırıyoruz. Geçen de ifade edildi bizim son milli eğitim bütçemiz 2002'deki bütün hükümetin bütçesine denk gelecek kadar meblağ olarak yüksekti. Hedefimiz sınıflarda tekli gerçekten artık eğitime geçmek. Sınıfları 19-20 kişinin eğitim gördüğü alanlar haline getirmek. Baktığımız zaman Malatya şanslı illerimizden birisi okul ihtiyaçlarımız diğer illere baktığımızda çok güzel düzeyde" ifadelerine yer verdi. Malatya’da 18 İmam Hatip okulunun bulunduğunu kaydeden Tüfenkci, “Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Esasında Malatya’da İmam Hatip’e olan ilgi, alaka daha fazla olması gerekir. Bu noktada merkezi noktalarda İmam Hatipleri oluşturabilirsek ve bununla beraber, kenar semtlerdeki İmam Hatiplere yurtlar oluşturabilirsek inanıyorum ki İmam Hatiplerin sayısı ve buraya giden öğrencilerin sayısı da artacak” diye konuştu.
(EA-LO-Y)
30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı