Bakan Soylu: “Yunanistan sahil güvenlik birimleri bu gece 7 göçmeni darp edip ellerini plastik kelepçelerle bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı”

paylaşımdan görüntü

( ANKARA ) ANKARA
Nani Sahil Güvenlik 


- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yunanistan sahil güvenlik birimleri bu gece 7 göçmeni darp edip eşyalarını alıp ellerini plastik kelepçelere bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı” açıklamasında bulundu. Yunanistan Sahil Güvenlik birimlerinin 7 göçmeni darp edip ellerinide plasitk kelepçeler ile bağlayarak denize ölüme terk edildiğini açıkladı.
Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan Bakan Soylu, “Yunanistan sahil güvenlik birimleri bu gece 7 göçmeni darp edip eşyalarını alıp ellerini plastik kelepçelere bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı. Sahil Güvenliğimiz 02.55’te 2 göçmeni canlı kurtardı, bir cansız bedene ulaştı. Kayıp olanları aramaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Soylu, Türk Sahil Güvenlik birimlerinin göçmenlerin kurtarıldığı görüntüleri paylaştı.
19 Mart 2021 Cuma günü yayınlandı