Bakan Soylu: 'Tek kuruş harcamadan 114 yerli ve milli yazılım ortaya koyduk' - İSTANBUL

Bakan Soylu: "Tek kuruş harcamadan 114 yerli ve milli yazılım ortaya koyduk" - İSTANBUL - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasıİSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Soylu, 3 ayda, Türkiye'nin 81 ilinde yaklaşık 300 bin güvenlik personeline çalıştıkları alan ve bölümlerle ilgili eğitim verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Birimlerin teknolojik altyapılarını, bilişim ve muhabere sistemlerinin birbirini görebilmesini, bilgi paylaşabilmesini, suçun ve suçlunun değişik birimlerde kesintisiz takibini sağladıklarını ve ortak operasyon kabiliyetlerini yükselttiklerini dile getiren Soylu, ikinci adımda, hizmet kalitesi ve kamu verimliliğini artırma noktasında, bürokrasiyi azaltıcı adımlar attıklarını anlattı.Vatandaşın doğrudan başvurusu ile verilen 648 hizmetten istenilen 2 bin 338 belgenin 984'ünden tasarruf edilebilmesine yönelik çalışmalara başladıklarını belirten Soylu, "Vatandaşı şehrin içerisinde şehrin güvenliği ve trafiği açısından mümkün olduğunca az işle karşı karşıya bırakmak doğru olandır." dedi.
Soylu, bir diğer adımda, trafik, uyuşturucu, göç, organize suçlar, asayiş gibi konularda strateji ve uygulama belgeleri hazırladıklarını ve bunları geliştirdiklerini belirterek, bu konuda önemli sonuçlar aldıklarını düşündüklerini aktardı.Bakan Soylu, "Trafikte arkadan ceza yazma yüzde 65, yüz yüze ceza yüzde 35'ti. Oysa bu aynı zamanda tedbir alıcı ve uyarıcı şekilde olmalıydı. Kolayı arkadan yazmaktır. Bunu mümkün olduğu kadar yüzde 50 - 50, hatta yüz yüze yazmayı biraz daha yükseltmeye yönelik adım atmaktır." ifadelerini kullandı.Soylu, dördüncü stratejilerinin teknoloji kullanımı ve teknik kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar olduğuna dikkati çekerek, bu noktada bakanlık olarak önemli bir seviye yakalandıklarını ve yerli teknolojilere ağırlık veren ilaveler yaptıklarını anlattı.İçişleri Bakanı Soylu, tek kuruş harcamadan 114 yerli ve milli yazılım ortaya koyduklarını belirterek, şu bilgileri verdi:"Yakın zamanda jandarmamızın, polislerimizin, emniyetimizin, valilerimizin çok rahat kullanabileceği, yani yabancı WhatsApp demeyeyim, bunun daha kalitelisini, daha iyi kullanılabilecek bir sistemi de bakanlığımızda çalışan, bizim evlatlarımız, bu ülkenin üniversitelerinde okuyan arkadaşlarımız yaptı. Bunun bütün testleri, güvenlik testleri bitti. Bunu başarılı bir şekilde ortaya koydular. Bu bir tanesi. Bunlar arasında gamer, e - belediye, muhtar bilgi sistemi gibi büyük projeler de vardı. Son olarak sistemi, performans izleme ve değerlendirmeye doğru götürüyoruz. Bundan muradımız, bu hafta sonu bütün müsteşar yardımcılarımız, tüm genel müdürlerimiz sahadaydılar. Sebebi şu, bizim kamu sistemimizin en temel açmazlarından bir tanesi yukarıdan aşağıya iletişimde hızlılık, sürat ve lişitişim verimliliği açısından bir problem söz konusu. Yukarıdan bir karar alıyorsunuz o aşağı inene kadar 6 ay veya 7 - 8 ay zaman dilimi geçiyor. Onun için bu problemlerin ne olduğunu, bizim eksikliklerin daha doğrusu ne olduğunu, tıkanıklıkların ne olduğunu, vatandaşa nerede sirayet ettiğini, hizmet kalitesini izleme değerlendirme sistemini diye İZDES sistemi yapıyoruz. Nüfus kağıdı almada problemler nelerdir, karakoldaki problemler nelerdir bütün bunlar yukarıdan aşağıya bir veri seti ile beraber arkadaşlarımız tarafından tasnif ediliyorlar. Taşradaki yaklaşık 300 birimimize o tip ziyaretler gerçekleştirildi ve halen devam ediyor. Bu konuda nasıl tedbirler alacağımızı buralardan aldığımız verileri analiz edip, geleceğe yönelik neler yapabileceğimizi doğru şekilde planlamaya gayret ediyoruz.
Hafta Sonu Uyuşturucu Bürokrasi Kabiliyet Yüz Yüze 

9 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı