Bakan Soylu: 'Avrupa, uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi değil' - İSTANBUL

Bakan Soylu: "Avrupa, uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi değil" - İSTANBUL - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasıGenel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı - İçişleri Bakanı Soylu: (4) - "Avrupa, uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi değil. Kafalarında dünyayı Doğu ve Batı diye ikiye ayırmışlar. Doğu'ya zarar verdiğini düşündükleri her şeyi gizli veya açık bir şekilde destekliyorlar ve maalesef biz de onlara göre Doğu'da kalıyoruz. Lafı eğip bükmeye gerek yoktur. Sentetik uyuşturucuyu, laboratuvarlarında yapıyorlar ve Doğu'ya satmaya çalışıyorlar. Mesele bu kadar açık ve nettir"İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'nın uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi olmadığını belirterek, "Kafalarında dünyayı Doğu ve Batı diye ikiye ayırmışlar. Doğu'ya zarar verdiğini düşündükleri her şeyi gizli veya açık bir şekilde destekliyorlar ve maalesef biz de onlara göre Doğu'da kalıyoruz. Lafı eğip bükmeye gerek yoktur. Sentetik uyuşturucuyu, laboratuvarlarında yapıyorlar ve Doğu'ya satmaya çalışıyorlar. Mesele bu kadar açık ve nettir." dedi.
Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nda konuşan Soylu, gerek eroin, gerekse esrar, amfetamin ve metamfetamin yakalamalarında Türkiye'nin Avrupa birincisi ülke olduğunu söyledi.

Ülkemizde güvenlik güçlerinin çok önemli operasyonlara imza attığını vurgulayan Soylu, "Hatta eroin yakalanmasında, AB ülkelerinin rapor ettiği tüm yakalamaların toplamından daha fazla bir yakalama gerçekleştirdik. Bu da çok normaldir. İki sebepten normaldir. Birincisi, bizim teşkilatımız bu konuda gerçekten tecrübeli ve başarılıdır. İkincisi, Avrupa’nın bu konuda ciddi bir iddiası ve gayreti yoktur, uyuşturucunun zaten giderek yaşlanan nüfuslarının gençlerini zehirlemesine seyirci kalıyor. Daha da acı olanı, sentetik uyuşturucu noktasında satıcı konumunda oldukları için başka gençlerin zehirlendiğini düşündükleri için rahat davranıyorlar. Bu yaklaşımlarını örtbas etmek için konuyu sağlık sorunu olarak değerlendiren, uyuşturucu satışının çok da takip edilmediği ülkeler var." ifadelerini kullandı.Avrupa'nın uyuşturucu konusunda iyi niyetli ve samimi olmadığını dile getiren Soylu, "Kafalarında dünyayı Doğu ve Batı diye ikiye ayırmışlar. Doğu'ya zarar verdiğini düşündükleri her şeyi gizli veya açık bir şekilde destekliyorlar ve maalesef biz de onlara göre Doğu'da kalıyoruz. Lafı eğip bükmeye gerek yoktur. Sentetik uyuşturucuyu, laboratuvarlarında yapıyorlar ve doğuya satmaya çalışıyorlar. Mesele bu kadar açık ve nettir." diye konuştu.
Süleyman Soylu, 15 Temmuz’dan sonra terörle mücadelenin yanı sıra uyuşturucuyla mücadeleye de ağırlık verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Temel prensip olarak uyuşturucu satıcısı ile teröristi aynı kefeye koyduğumuzu değişik vesilelerle ifade ettik. Öncelikle uyuşturucu politikamızı bir strateji belgesine dönüştürdük ve uygulamaya başladık. Sonrasında ciddi bir saha baskısı ortaya koyduk. Hem kırsalda hem şehirlerdeki imalathanelere, tacirlere ve sokak satıcılarına yönelik operasyonlar gerçekleştirdik. Peki bu tedbirler netice verdi mi? Elbette ki verdi. Çok fazla rakama boğmak istemiyorum ama esrar yakalamalarında 2016’ya göre 2017’de yüzde 34 oranında artış elde ettik. Ele geçen eroin miktarında yaklaşık 3 kat, uyuşturucu hapta ise 2,5 kat artış elde ettik. Diğer verilerimiz de ortalama olarak bu seviyelerde gerçekleşti. Kenevir ekilen alanlarda ise 3 katı azalma oldu. Bunların yerine buğday ekildiği tespit edildi. Yani atılan her adımın karşılığı var ve böylesine hızlı gelişen bir tehlikeye karşı aslında doğru bir yol izlediğimiz ve verim aldığımız da açıkça görülmektedir."Terörle ülkemizin birliğinin, uyuşturucu ile de nesillerimizin ve medeniyetimizin hedef alındığına dikkati çeken Soylu, "Daha da önemlisi Türkiye’yi uyuşturucu ile işgale kalkıyorlar. Dolayısıyla hem terörle hem de uyuşturucuyla mücadeleyi eş zamanlı ve aynı tempoda, birisini geride bırakmadan sürdürmek zorundayız. Çünkü ikisi de gençlerimizi hedef alıyor ve ikisi de birbirinden besleniyor. Terör, uyuşturucudan hem para açısından besleniyor hem de o teröristleri eylem yapacak kafaya getirmeye yarıyor." dedi.

Uyuşturucu Laboratuvar Güvenlik Güçleri Metamfetamin İmalathane 

9 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı