Bakan Sarıeroğlu, iş adamları ve sanayicilerle bir araya geldi - BAKÜ

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu Azerbaycan'da - Azerbaycan - Türkiye İşadamları Birliği ve Türkiye - Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği üyeleriyle yemek - Etkinlikten görüntüler - Bakan Sarıeroğlu'nun konuşması - Bakan Sarıeroğlu'nun gazetecilerin sorularını cevaplaması - Bakan Sarıeroğlu'nun Haydar Aliyev müzesini gezmesiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu Azerbaycan'da - Bakan Sarıeroğlu: - "Bu 5 milyar dolar (cumhurbaşkanlarının ticaret hacmi için belirlediği hedef) hepimizin hedefi. Bu hedefe ulaşmak için yatırımcı, iş adamı ve çalışanların işlerini kolaylaştırmak bundan sonraki önceliğimiz. Çalışma izinlerinin kolaylaştırılması için önümüzdeki dönemde çalışmaları hızlandıracağız"BAKÜ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefi belirlediğini hatırlatarak, "Bu hedefe ulaşmak için yatırımcı, iş adamı ve çalışanların işlerini kolaylaştırmak bundan sonraki önceliğimiz." dedi.
Azerbaycan'da temaslarda bulunan Sarıeroğlu, Azerbaycan - Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) ve Türkiye - Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) üyeleriyle yemekte bir araya geldi.Sarıeroğlu, Azerbaycan'ın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu, "iki devlet, bir millet" anlayışının en yüksek seviyeli ilişkilerle devam ettiğini belirtti.
Türkiye ve Azerbaycan'ın önemli projelere imza attığını dile getiren Sarıeroğlu, "Büyük hayallerimiz, büyük hedeflerimiz var. Büyüme ve gelişmemizi sürdürüyoruz. Türkiye olarak atlatmış olduğumuz badirelere rağmen bugün dünyanın en fazla büyüyen ülkesi konumundayız. Türkiye olarak ilerleyişimizi sürdürmek konusunda ciddi ve büyük bir siyasi kararlılığımız var." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev'in iki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefi belirlediğini hatırlatan Sarıeroğlu, "Bu 5 milyar dolar hepimizin hedefi. Bu hedefe ulaşmak için yatırımcı, iş adamı ve çalışanların işlerini kolaylaştırmak bundan sonraki önceliğimiz. Çalışma izinlerinin kolaylaştırılması için önümüzdeki dönemde çalışmaları hızlandıracağız." dedi.
Toplantının ardından temaslarını basın mensuplarına değerlendiren Sarıeroğlu, bugün gerçekleştirilen Türkiye - Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları Ortak Daimi Komisyonu 9. Toplantısı sonrasında önemli bir protokole imza attıklarını bildirdi.Sarıeroğlu, sözlerine şöyle devam etti:"Bu protokolle iş birliğimizde yeni bir başlangıç yapıyoruz. Çalışma hayatı bağlamındaki ilişkilerin daha üst seviyeye taşınması, ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılması hedefi doğrultusunda ortaya çıkacak ihtiyaç ve talepler konusunda hazırlıklar yapma, çalışma izinleri, iş sağlığı güvenliği konularında teknik iş birliğini içeren milat niteliğinde bir anlaşma imzaladık."Bakan Sarıeroğlu, temasları kapsamında Haydar Aliyev Merkezi'ni ve Azerbaycan devleti tarafından yetiştirme yurtlarından mezun olan öğrenciler için inşa edilen Mezunlar Evi'ni ziyaret etti.
Yatırımcı Milyar Dolar İş Sağlığı Öğrenciler Basın Mensupları 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı