Bakan Özhaseki, Atık Geçiçi Depolama Alanını tanıttı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Atık Geçiçi Depolama alanı gezimi
Muhabir Toplantı Gübre Bakanlık Basın Mensupları 

-Açıklamalar
-Tohum ekimi
-Hediye takdimi
-Genel ve detay

( ANKARA ) ANKARA

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, basın mensuplarıyla Atık Geçiçi Depolama Alanını gezdi. Özhaseki, "2018 yılında bu projeyi tüm kamu kuruluşlarında uygulamaya koyacağız. Artık kurumlardan sıfır atık çıkacak" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, basın mensuplarıyla bir araya geldiği 2017 değerlendirmesi ve 2018 hedefleri toplantısı sonrası, Bakanlığın yeni binasında yer alan Atık Geçiçi Depolama Alanını gezdi. 2017 yılında hayata geçirdikleri Sıfır Atık Projesi'nin çevre alanında en önem verdikleri projelerden biri olduğunu belirten Bakan Özhaseki, "Biz projeyi ilk olarak bakanlıkta başlattık. Bu sayede bin 200 tane ağacın kesilmesini önledik ve 14 ton sera gazı salınımını azalttık. 2018 yılında bu projeyi tüm kamu kuruluşlarında uygulamaya koyacağız. Artık kurumlardan sıfır atık çıkacak" şeklinde konuştu.
Özhaseki, depolama alanında atıkların nasıl bir sistemden geçirildiğini gösterdi. Sıfır Atık projesi kapsamında kaynağında ayrı toplanmış organik atıklardan kompost elde ediliyor. Bu kompost toprağa bir nevi gübre etkisi veriyor. Çalışma sahasını gezen Özhaseki, günün anısına beraberindeki muhabir ve kameramanlara içerisinde çiçek toprağı, tohum ve kompost olan bir çiçek seti hediye etti.
4 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı