Bakan işsizlere müjdeyi verdi

CNN Türk'te yayınlanan Ankara'nın Günlüğü adlı programa konuk olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı “aile paketi” ile ilgili soruları yanıtladı. Ayşenur İslam çalışma kapsamında 500 aileye bir uzman görevlendireleceğini söyledi.
Başbakan Ayşenur İslam Ahmet Davutoğlu Sosyal Hizmet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 


Şu an da sahada aktif olarak çalışan 2 bin 500 sosyal hizmetler görevlisi olduğunu söyleyen Ayşenur İslam, 'bunların hepsi üniversite mezunu ayrıca meslek içi eğitimden geçiyorlar. Yeni gelecekler de böyle olacaklar. Biz 4 yıllık eğitimi yeterli bulmuyoruz bu yeni alacağımız arkadaşları bize geldikten sonra çok ciddi elemelerden geçireceğiz. KPSS puanı yetiyor buyrun denilmeyecek. Bu arkadaşlar şu anda sahada çalışan personelin yanında çalışarak staj görecek. Ama onun öncesinde kurum içi eğitim alacaklar' ifadelerini kullandı.

5 BİN KİŞİ ALINACAK

İlk etapta 5 bin kişiye ihtiyaçlarını olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam 'ama bu 5 bin kişiyi kademeli olarak alacağız. Birden bire 5 bin kişiyi eğitebilmemiz mümkün değil. Alınacak personel sözleşmeli olacak performans esasına göre çalışacaklar. Karşılıklı memnuniyet esasına göre çalışacaklar. Asla çakılı kadro olmayacaklar' şeklinde konuştu.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
12 Ocak 2015 Pazartesi günü yayınlandı