Bakan Eroğlu, Erzincan Valiliği’ni ziyaret etti

Bakan Eroğlu'nun valilik girişinde protokol ile selamlaşmasından detay
Şehit Sözleşmeli Er İçme Suyu Şehit Aileleri Sözleşmeli 

-Baklan Eroğlu'nun konuşmasından detay

( ERZİNCAN ) ERZİNCAN

- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzincan Valiliği’ni ziyaret etti Irak’ın kuzeyinde şehit olan sözleşmeli er Adem Akpınar’ın Erzincan da düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere Erzincan da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzincan Valiliği’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu, ardından Valilik makamında Erzincan Valisi Ali Arslantaş’tan brifing aldı. Yapılan görüşme sonrası Erzincan Valiliği önünde Erzincan da yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu konuşmasında şehit er Adem Akpınar’a, Allah’tan rahmet dileyerek, şehitlerimiz baş tacı olduğunu ve şehit ailelerinin 80 milyonun ailesi durumunda olduğunu kaydetti.
Konuşmasının devamında yürütülen çalışmalara değinen Bakan Eroğlu, “Valilik ziyaretimizde projeler hakkına bir çalışma yaptık. Burada hasretle beklenen Vasgirt Deresi var. Vasgirt Deresinin muhteşem bir şekilde yapılabilmesi için gayret gösteriyoruz. Projeler üzerinde incelemeler yaptık. Sayın Başbakanımıza da geçen hafta götürüp gösterdim. Oda çok beğendi. Bunun dışlında Dumanlı Tabiat Parkı ile alakalı muhteşem bir proje hazırladık. Bundan 15 gün önce Sayın Başbakanımıza göstermiştim. Beğenmediği yerleri değiştirdik. Tekrardan Erzincan da ki protokolümüzle ele aldık. Turna Çayırı barajı Erzincan2ın içme suyu ihtiyacınıda karşılayacak. Ballı barajı projesini de önümüzdeki yıl yatırım programı içerisine koyacağız inşallah. Bu baraj sayesinde Erzincan ovasının bir kısmını cazibe ile sulayacak. Akbulut Sulama Birliği’nden sıkıntılar vardı. Onu fesh ettik. Biz her türlü desteği vereceğiz. 7 tane baraj var. Onların biranönce bitirilmesi talimatını verdik. Erzincan muhteşem bir şehir haline geldi. Yıldızı parlak. Ben Valimizin Özel İdare marifetiyle yaptığı çalışmaları gördüm. Hakketen gurur duydum.“ diye konuştu.
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Terzi Baba Hazretleri Türbesini ziyaret ederek, dua etti. Akabinde hava yolu ile Erzincan dan ayrıldı.
6 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı