Bağımlılıktan kurtuldu, ikizi için mücadele ediyor - İSTANBUL

- Tedavi merkezinden detaylar - Tedavi görenlerden detaylar - Uyuşturucu bağımlılığından kurtulan K.E'nin açıklamalarıUYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Bağımlılıktan kurtuldu, ikizi için mücadele ediyor - Uyuşturucu bağımlılığından kurtulan K.E: - "Ben uyuşturucu madde kullanmayı bıraktım. Tedavi gördüm. İkizim hala uyuşturucu kullanıyor ama ben 2 yıldır madde bağımlısı değilim. İkiz kardeşimi de kurtarmak istiyorum" - "Şu an kardeşimle sorunlar yaşıyoruz. O hala kullanıyor. Kardeşim için de çok mücadele ettim. Tedavi gördüğüm merkeze getirdim ama buradan kaçtı" - "Uyuşturucu kullanan kişilere, tedavi süresince önce aileleri destek olmalı. Bağımlı kişiler de tedavi sürecinde ailelerinin, hocalarının ve hekimlerin sözünü dinlesinler"İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ - Çocuk yaşta kullanmaya başladığı uyuşturucudan 14 yıl sonra gösterdiği azimle tedavi görerek kurtulan 26 yaşındaki K.E, şimdi ikiz kardeşini bağımlılıktan kurtarmak için mücadele veriyor.Emekli bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olan K.E, yaşadıklarını AA'ya anlattı.K.E, uyuşturucu madde kullanımına, çocuk yaşlarda ikiz kardeşiyle arkadaş ortamında başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 14 yıl uyuşturucu kullandığını dile getiren K.E, "Arkadaş ortamlarında özenti oluyor. 'Bir kere içeyim, bir kereden bir şey olmaz' diyorsun. Bir kereden sonra uyuşturucu maddelerin devamı sıra sıra geliyor. Uyuşturucu madde bulmak için istemediğimiz şeyleri yaptık. Bağımlılık bana çok şey kaybettirdi. 14 yıl bağımlı hayatı yaşadım ve bu yıllarım yok oldu. Ailemle aram bozuldu. Fiziksel ve ruhsal anlamda sorunlar görülmeye başlandı. Şu an 61 kiloyum, bağımlı olduğum zamanlarda 49 - 50 kiloydum." ifadelerini kullandı.Mobilyacı olduğunu dile getiren K.E, uyuşturucu madde kullandığı dönemlerde, eline para geçince uyuşturucu bulmaya çalıştığını kaydetti.
- "Hayatımda yeni bir sayfa açtım"Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaya karar verdiğini aktaran K.E, bir rehabilitasyon merkezinde yatarak tedavi sürecinin başladığını anlatarak, şöyle devam etti:"İkizimle hep beraber hareket ederdik, aynı ortamlara giderdik. Ben tedavi sürecini tercih ederken, o bağımlılıktan kurtulamadı. İlaç tedavisi değil, 3 ay yatılı olarak Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'nde kaldım. Tedavi gördüm. İkizim hala uyuşturucu kullanıyor ama ben 2 yıldır madde bağımlısı değilim. İkiz kardeşimi de kurtarmak istiyorum. Bir ona bir de kendime bakıyorum. Ben temizim, kardeşim içiyor. Şu an kardeşimle sorunlar yaşıyoruz. O hala kullanıyor. Kardeşim için de çok mücadele ettim. Tedavi gördüğüm bu merkeze getirdim ama buradan kaçtı. İkizimizi görseniz erimiş sanki. Çok zayıf. Onunla aramızda şu an çok fark var."Tedavi gördükten sonra hayatında yeni bir sayfa açtığını, yaşama sevinci kazandığını vurgulayan K.E, hayat felsefesinin de değiştiğini söyledi.

K.E, bağımlılıktan kurtulduktan sonra, bir kültür merkezinde temizlik personeli olarak işe başladığını belirterek, yediği yemekten bile yeni yeni tad aldığını dile getirdi.Bağımlıyken hiçbir şey yiyemediğini kaydeden K.E, "Bir parça yemek yiyip maddeye gidiyordum. İşte sürekli çalışamıyordum, şimdi işim var. Yeni hayatımda da en büyük hedefim para biriktirip bir ev almak. Bağımlı olan kişiler, ikiz kardeşim de dahil, uyuşturucu kullanan kişilere tedavi süresince önce aileleri destek olmalı. Bağımlı kişiler de tedavi sürecinde ailelerinin ve hocalarının, hekimlerin sözünü dinlesinler. Ben uyuşturucu madde kullanmayı bıraktım, sizler de bırakabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
Rehabilitasyon Tedavi Süreci Uyuşturucu Madde Madde Bağımlısı Rehabilitasyon Merkezi 

7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı