AYM Başkanı Zühtü Arslan açıklamalarda bulundu

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verilen 'hak ihlali' kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilen Anayasa Mahkemesi'nin başkanı Zühtü Arslan, 'AYM'ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda konuşuyor.
Can Dündar Anayasa Mahkemesi Zühtü Arslan Bireysel Başvuru 


'ZAMANLAMA MANİDAR DEĞİL'

Arslan, konuşmasının hemen başında bu toplantının çok daha önceden planlandığını belirterek, 'Zamanlama manidar değil' dedi. Arslan'ın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.

AYM'NİN KARARLAR HERKESİ VE HER KURUMU BAĞLAR

AYM'ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda isim vermeden cevap veren Zühtü Arslan, 'Anayasa Mahkemesi kararları, herkesi ve her kurumu bağlamaktadır. Bu bir anayasa kuralıdır. Mahkememizi talimatla karar veriyor gibi gösteren haber ve yorumları reddediyor ve kınıyorum' dedi.

TEPKİ TOPLAMIŞTI

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi'ne 'hak ihlali' kararının ardından en sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş, daha sonra AYM büyük tepki toplamıştı.
Can Dündar Hakkında
Can Dündar (d. 16 Haziran 1961, Ankara) araştırmacı, gazeteci ve belgesel yapımcısı. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirdi. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 1979'dan itibaren sırasıyla Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo'da çalıştı. 1986'da İngiltere'de London School of Journalism'i bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bili...
devamı
1 Mart 2016 Salı günü yayınlandı