Aydın'da Bilim Şenliği düzenlendi

- Aydın Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen Bilim Şenliği'nin açılışı - Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in konuşması - Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in enliğin açılışını gerçekleştirmesi - Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger stantları gezerek, projeler hakkında bilgi aldıAYDIN (AA) - Aydın 'da Bilim Sanat Günleri kapsamında Bilim Şenliği düzenlendi.
Aydın Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen Bilim Şenliği'nin açılışı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından yapıldı.Köşger, açılışta yaptığı konuşmada, insan gücünün önemine dikkati çekerek, bu insan sermayesinin iyi eğitildiği ve vasıflı hale getirildiği zaman ülke olarak zenginleşmenin mümkün olabileceğini ifade etti.
Bilim Şenliği'nde projeleri sergilenen çocukların ülkenin geleceği olduğunu dile getiren Köşger, "Onları iyi eğitmek durumundayız. Onların içinden bilim insanları, bu ülkeyi yönetecek insanlar çıkacak. Bunları hem iyi eğitmemiz, hem de sahip çıkmamız lazım. Başka ülkelere kaptırmamamız lazım. Ülke adına yapabileceğimiz en önemli işlerden bir tanesi bu." dedi.
Köşger, açılışta çeşitli projelerle Türkiye ve Aydın genelinde ödül alan öğrencilere başarı belgesi verdi.Şenliğin açılışını gerçekleştiren Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi Müdürü Serkan Sezik ile stantları gezerek, projeler hakkında bilgi aldı.
Gesi Öğrenciler 

31 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı