AÜ Hastanesi Başhekimi Aydınlı:“43 tane üniversite hastanesi bu durumda”

Üniversite hastanesi detayları

( ANTALYA ) ANTALYA
Üniversite Hastanesi Medikal Tıbbi Malzeme Basın Açıklaması Ameliyat 


- Yaptığı Yüz ve kol nakilleriyle ismini dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, medikal firmalara olan 250 milyon liralık borç nedeniyle faaliyetlerini durdurmanın eşiğine gelmesiyle ilgili AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, “Olay sadece bizimle alakalı bir durum değil, bütün üniversite hastaneleriyle alakalı bir durum. Bu konuyla ilgili büyük bir ihtimalle yarın AÜ Rektörlüğü bir basın açıklaması yapacak. Biz günah keçisi olduk. Sadece biz değil, 43 tane üniversite hastanesi bu durumda. Bize has durum değil” dedi.
Türkiye’de ilk kez yapılan yüz ve kol nakilleriyle dünyanın tanıdığı ve yılda 50 bin ameliyat yapılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, medikal firmalara olan 250 milyon liralık borç nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Vadesi geçen alacaklarını tahsil edemeyen yerli firmaların tıbbi malzeme satışını durdurması nedeniyle hastanede malzeme problemi yaşanıyor. Ameliyatların sürdürülebilmesi adına yabancı firmalardan piyasanın çok üstünde alınan medikal ürünler, borç miktarını arttırırken AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, olayın sadece kendileriyle alakalı olmadığını ve 43 tane üniversite hastanesinin aynı sıkıntıyı yaşadığını ifade etti.
Aydınlı, “Olay sadece bizimle alakalı bir durum değil, bütün üniversite hastaneleriyle alakalı bir durum. Bu konuyla ilgili büyük bir ihtimalle yarın AÜ Rektörlüğü bir basın açıklaması yapacak. Biz günah keçisi olduk. Sadece biz değil, 43 tane üniversite hastanesi bu durumda. Bize has durum değil bu. Ayrıca bu son nokta filan da değil. Tabir biraz abartı olmuş olur. Biz işlemlerimize devam ediyoruz. Hastane her türlü faaliyetine devam ediyor” dedi.
Malzeme bulma konusunda yaşanan sıkıntıların yeni olmadığını da sözlerine ekleyen Başhekim Aydınlı, “Bu durum yeni değil, 2 yıldır bu şekilde devam ediyor. Sıkıntıların nasıl aşılacağını bilmiyorum. Söylediğimiz her şey yanlış anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı