Atatürk kürtajı suç olarak kabul etti

Beyaz TV'de yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem adlı programa konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar kürtaj tartışmasına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Mustafa Kemal Atatürk Sosyal Güvenlik Kürtaj Ahmet Davutoğlu Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı sosyal hayata yönelik yeni paketin masaya yatırıldığı programda Erhan Nacar 'Cumhurbaşkanımız 3 yıldır 3 çocuk diye ısrar ediyor ve yapılan kürtaj ile doğum kontrollerinin kullanılmasını cinayet olarak yorumluyor. 1930 yılında esas kürtaj ilk defa Mustafa Kemal Atatürk tarafından suç olarak kabul edilmiştir' dedi.

O günkü şartlarda bunun kanunlaştırıldığını söyleyen Erhan Nacar '1390'lu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk 6 çocuk doğurun demiştir bu da ayrı bir konu. Vatandaşımız bunu bilmiyor. Mustafa Kemal Atatürk aslında Çanakkale Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan ölümler dolayısıyla Türkiye nüfusunun azalmasından dolayı 6 çocuk istemiştir. Rusya'ya gidelim 15 Sovyet Cımhuriyet Birliği'nde de yaklaşık 1944 yılında kahraman anne ünvanı verilmiş kanunlaştırılmış ve 431 bin çocuk doğmuş, yani 10 çocuk doğurma hakkı verilmiş ve bu günün şartlarında 4,5 milyon genç Rusya ekonomisine bir katkı sağlamış ve bugünkü Rusya'nın bu hale gelmesini sağlamıştır' şeklinde konuştu.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
9 Ocak 2015 Cuma günü yayınlandı