Aslı Çakır Alptekin Ve Gamze Bulut'a Arsa Hediyesi

Ankara'nın Polatlı İlçe Belediyesi 2012 Londra Olimpiyatlarında altın madalya Aslı Çakır Alptekin ve Gümüş Madalya alan Gamze Bulut'a arsa hediye etti.Sakarya Meydan Muharebesi'nin 91'inci yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 'Sakarya Zaferi Yol Koşusu'na davet edilen Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'a arsa tapuları takdim edildi.
Aslı Çakır Alptekin Gümüş Madalya Londra Gamze Bulut Olimpiyat 


Belediye meclis kararı ile bağ evleri mevkiinden olimpiyat birincisi Aslı Çakır Alptekin'e 839 metrekare, ikinci Gamze Bulut'a ise 800 metrekare arsa verildi.Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Ömer Bardakçı ile birlikte Polatlı Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gelen Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, burada tapu işlemlerini yaptı.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde bulunan vatandaşlar Çakır ve Bulut'a ilgi gösterirken, bazıları da hatıra fotoğrafı çektirdi.Olimpiyat Birincisi Aslı Çakır Alptekin, Polatlı Belediyesine teşekkür ettiğini belirterek, ' Gamze ile bize çok güzel, yan yana bir arsa verdi. Gamze ile ayrılmamış olduk, komşu olduk. Herhalde bundan sonra, yoğun antrenmandan sonra Gamze ile ikimiz, bağ evimiz olacak, dinlenmek için buraya kaçarız. ' dedi.

Olimpiyat İkincisi Gamze Bulut ise, aslı abla ile komşu olduğunu söyleyerek, çok mutlu olduğunu ifade etti.Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bardakçı, Belediye Meclis kararı ile olimpiyatlarda gururumuz olan Aslı ve Gamze'ye bağ evlerinde arsa hediye ettiklerini söyledi. Bardakçı, ' Aslı ve Gamze'yi hiç tanımadıkları bir şehre böylesine güzel bir hediye vererek komşu yaptık. ' dedi.

Aslı Çakır Alptekin Hakkında
2011 Yaz Üniversite Oyunları'nda 1500 metrede altın madalya, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede bronz madalya kazanmıştır. Alptekin, Helsinki'de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede altın madalya kazanmıştır. Alptekin, son olarak, Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 1500 metrede 4.10.23 derecesiyle birinci olarak altın madalya kazanmıştır. Bu madalya aynı zamanda Türkiye'nin olimpiyatlarda...
devamı
Gamze Bulut Hakkında
18-25 Temmuz 2009 tarihlerinde Tampere'de düzenlenen Yıldız Bayanlar Olimpik Yaz Festivali'nde 2.000 m engellide Avrupa üçüncüsü oldu. 5-6 Eylül 2009 tarihleri arasında Yunanistan'da yapılan Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 3.000 metre engellide Balkan Şampiyonu oldu. Helsinki’de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1.500 metrede altın madalya kazanan bir diğer Türk atleti Aslı Çakır Alptekin'in ardından 4.06.04’lik derecesiy...
devamı
13 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı