Askeri Kışlada Patlama: 25 Asker Şehit

Afyonkarahisar ' da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken patlama sonrası, 25 askerin şehit olduğu ve 4 asker in ise ağır yaralandığı belirtildi. El bombalarının imhası için ise bomba imha ekipleri bölgeye sevk edildi. Ve arama çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 10 kilometre uzaktaki sağlık ocağı büyük hasar gördü. Ayrıca, aile yakınları bilgi alamadıkları için kışla önündeki arama noktasında nöbetçi askerlerle tartıştı. Bazı asker yakınlarından bazıları sinir krizi geçirdi.
Şehit Ramazan Yılmaz Afyonkarahisar Ataköy Veysel Eroğlu 


Afyonkarahisar Ataköy ' deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası ' ndaki acı ahber yaklaşık 12 saat sonra geldi. Patlamada depoda bulunan 25 askerin şehit olduğu belirtildi. Yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz, Fatih Yüksel, Mustafa Durmaz ve Ramazan Yılmaz ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralı askerlerin tedavileri devam ediyor.

Patlamanın ardından etrafa yayılan kıvılcımlar nedeniyle yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan Büyük Taaruz ' un yaşandığı Kocatepe sırtlarında sabahın ilk ışıklarıyla gün yüzüne çıktı.

BOMBA İMHA EKİPLERİ BÖLGEDE

El bombalarının imhası için ise bomba imha ekipleri bölgeye sevk edildi. Çevrede bomba imha uzmanları incelemelerde bulundu. Yeni bir patlama ihtimaline karşın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı.Yaklaşık 10 kilometre uzaktaki sağlık ocağı büyük hasar gördü. Aile yakınları bilgi alamadıkları için kışla önündeki arama noktasında bulunan nöbetçi askerlerle tartıştı. Bazı şehit aile yakınları sinir krizi geçirdi.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, kışlaya gelerek incelemelerde bulunup, brifing aldı.
6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı