Arslan: '80 milyon dün olduğu gibi bugün de şehadet şerbeti içmeye hazır' - KARS

Arslan: "80 milyon dün olduğu gibi bugün de şehadet şerbeti içmeye hazır" - KARS - Salondan detay - Bakan Ahmet Arslan'ın konuşmasıUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Afrin’de terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadeleyi zaten kazanacağız ve sadece kazanmakla kalmayacağız dünyaya da diyeceğiz ki aklını başına topla yanlışın yanında yanlışın arkasında durma, bundan sen de zarar görürsün" - "Ecdadın şehit olmak pahasına bize vatan olarak bıraktığı bu toprakları gelecek nesillere vatan olarak bırakmak için ne pahasına olursa olsun 80 milyon dün olduğu gibi bugün de şehadet şerbeti içmeye hazır"KARS (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Afrin’de terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadeleyi zaten kazanacağız ve sadece kazanmakla kalmayacağız dünyaya da diyeceğiz ki aklını başına topla yanlışın yanında yanlışın arkasında durma, bundan sen de zarar görürsün." dedi.
Bakan Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen "Tarım Zirvesi Kars " konulu toplantıda yaptığı konuşmada, birçok baraj yapımının sürdüğünü belirterek, Kars 'ta modern yemcilik, besicilik ve hayvancılıkta daha fazla katma değer oluşturmak için mesafe aldıklarını, almaya da devam ettiklerini bildirdi. Kars 'ta hayvancılığın yanı sıra kaz yetiştiriciliğinin de öne çıktığını anlatan Arslan, " Kars artık kazcılığıyla da meşhur. Artık kendi ihtiyacımızı değil, Türkiye'nin ihtiyacını görebilir hale geldik, bunun daha da geliştirilmesi gayretindeyiz. Bu bölgeye has ürünleri yetiştiriyoruz, bu ürünleri inşallah daha fazla değerlendireceğiz." diye konuştu.
Arslan, önemli çalışmalara imza atıldığı, projelerin de takipçisi olduklarını vurgulayarak, "Bölge şehitler diyarı." dedi.
Bölgede ilk şehidin 1033 yılında verildiğini hatırlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Sultan Alparslan 1964'te Ani Ören yerinden Anadolu'ya girmiştir. Sonra 1071 Malazgirt ama ondan önce Ebul Hasan Harakani hazretleri ve alperenleri Anadolu'ya buradan girmişler ve 1000 yılında tam 33 yıl mücadele vermişler, gerek bizim medeniyetin burada daha iyi anlaşılabilmesi gerek buraya gelecek olan Türklerin zorluk yaşamamaları ve İslamın doğru anlaşılıp uygulanabilmesi adına burada 33 yıl mücadele vermişler. Ve Ebul Hasan Harakani hazretleri 1033 yılında bu coğrafyadaki ilk şehidimizdir." - "Sadece bu bölgede 1,5 milyon şehidimiz var"Arslan, Ebul Hasan Harakani'nin şehit edilmesinin ardından bölgede birçok şehitler verildiği aktararak, "O günden bu güne tarihçilerin ifadesidir, Kars 'ta Sarıkamış'taki şehitlerimiz dahil olmak üzere sadece bu bölgede 1,5 milyon şehidimiz var. Bugün biz ülkenin içinde ve dışında ülkenin huzuru, bekası, istiklali ve istikbali için mücadele edip şehadet şerbeti içmeye gidiyorsak bunun bir sebebi var. Geçmişten beri bize coğrafyada roller biçmek istediler, onların çıkarı neyi gerektiriyorsa ona göre davranmamızı istediler." ifadesini kullandı.Bakan Arslan, her zaman mazlumun, mağdurun ve haklının yanında yer aldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:"Biz ister tarım ve hayvancılık ister ülkenin bekası olsun diyoruz ki sizin dediğiniz gibi etliye sütlüye karışmadan, sizin menfaatlerinize göre değil, ülkemiz insanının, memleketimizin menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre davranacağız. Bir başka ifadeyle etliye de karışacağız sütlüye de karışacağız. Ecdadın şehit olmak pahasına bize vatan olarak bıraktığı bu toprakları gelecek nesillere vatan olarak bırakmak için ne pahasına olursa olsun 80 milyon dün olduğu gibi bugün de şehadet şerbeti içmeye hazır. İşte insanlarımızın yaşlısına, gencine, kadınına, ihtiyarına bakmadan 'Afrin'e biz de gitmek istiyoruz' demelerini altında bu yatıyor. Bunu dünya da böyle bilmeli, içimizdeki hainler, maşalar, 15 Temmuz'dan ders almayan o hainler de böyle bilmeli." - "Mazlum ve mağdurların zarar görmemesi için mücadeleyi hiç bırakmayacağız"Türkiye'nin her zaman haklıyı savunduğunu vurgulayan Arslan, "Bizim haksızlık diye bir amacımız dün yoktu bugün de yok. Her zaman haklıyı savunduk, hakkın yanında olduk, haklının yanında olacağız. Böyle olduğu için de bütün mücadeleleri bugüne kadar kazandık. Hele ki Afrin'de terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadeleyi zaten kazanacağız ve sadece kazanmakla kalmayacağız dünyaya da diyeceğiz ki aklını başına topla yanlışın yanında yanlışın arkasında durma, bundan sen de zarar görürsün. Dünyadaki mazlum ve mağdurların zarar görmemesi için mücadeleyi hiç bırakmayacağız." değerlendirmesini yaptı.
Şehadet Tarihçi Alperenler Toplantı Hayvancılık 

13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı