AR-GE Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: 'Kılıçdaroğlu'nun kendi partisine bile tahammülü yok'

Toplantıda genel detay
Parti Meclisi Siyasi Parti Milletvekili Terör Örgütü Genel Başkan 

-İstiklal Marşı
-Salondan detay
-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın konuşması

( MUŞ ) AR-GE Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: "Kılıçdaroğlu'nun kendi partisine bile tahammülü yok" MUŞ

- AK Parti AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzük toplantısında yaptığı ‘Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum, izin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur’ açıklamasına değinerek, "CHP'nin şahsi hesapları hep birinci planda oldu. Bizzat CHP Genel Başkanı bundan şikayet ediyor. Bu genel başkanı herhalde parti içerisinde diktatör olmaya itmiş ki, resmen diktatörce söz ve ifadelerde bulundu" dedi.
Muş'ta AK Parti tarafından ‘18'nci Siyaset Akademisi' programı gerçekleştirildi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası ( MUŞ TSO) konferans salonunda düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.
AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kazılan çukurlara değinerek, “O çukurlar kazılırken, o çukurlar açılırken niyet, bu çukurları kazdık, yarın bir gün kapanacak ve kapatılacak değildi. Bir niyet, bir amaç vardı. Neydi bu amaç? İşte tüm coğrafyada başlayan süreçte Türkiye'de de bir bölünme, parçalanma, buralarda bir terör organizasyonu oluşturmaktı. Ama başarılı olamadılar. 15 Temmuz'u yapanlar, 15 Temmuz'u düşünenler, planlayanlar için '15 Temmuz başarılı olmayacak' gibi bir durum söz konusu olabilir mi? 15 Temmuz başarılı olsaydı ne olacaktı? Bizim bunu düşünmemiz lazım. İşte 7 Haziran sürecinde başarılı olamayanlar, 17-25 Aralık'ta başarılı olamayanlar; 15 Temmuz'da yine bu bölgelerde bir bölünmüşlük, bir parçalanmışlık durumu ortaya çıkaracaklardı. Önce NATO bizi üyelikten çıkaracaktı. Sonrasında dünya bir şekilde karşı duracak ve neticesinde bu bölge, o gün istihbaratlarda ortaya çıkan terör örgütünün hakimiyeti noktasında bir durum söz konusu olma ihtimali vardı" dedi.
Konuşmalarında Kılıçdaroğlu'nun kendi partisinin tüzük toplantısında yapmış olduğu konuşmanın resmen diktatörce olduğunu ifade eden Dağ, "Kılıçdaoğlu'nun parti meclisi, tüzükle alakalı dün bir konuşması vardı. Ben şöyle bir dinleyeyim dedim. Gerçekten büyük bir şok yaşadım. Güya bize bir takım sözler atfeden genel başkanın kendi partisini bile kabullenmesi söz konusu değil. Kendi partisine bile tahammülü yok. Kendi partisinin milletvekilleri, sessiz veya habersiz televizyon programlarına çıkamaz diyor. Demek ki o kadar şahsi hesap yapan teşkilat mensubu var ki, genel başkan bundan şikayetçi. Biz buradan diyoruz ki; Bizim AK Parti teşkilatı Edirne'de de var, Kars'ta da var, Artvin'de de var. Bir siyasi parti olarak şahsi hesaplar bizim için hep ikinci plandadır. CHP'nin ise şahsi hesapları hep birinci planda oldu. Bizzat genel başkan bundan şikayet ediyor. Bu genel başkanı, herhalde parti diktatör olmaya itmiş ki, resmen diktatörce söz ve ifadelerde bulundu. Onun için biz onlara bakacak değiliz. Tamamen kendi işimize, kendi yolumuza bakıyoruz” diye konuştu.
Programın ikinci oturumu basına kapalı devam etti.
11 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı