Antalya'da geleceğin projeleri yarıştırıldı

Sergi alanından detaylar
Öğretim Üyesi Ödül Töreni Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler 

-öğrencilerin yapmış oldukları ürünler
-Robotik, oyun tasarımı video/animasyon ve 3D tasarım ürünleri detay
-ödül töreni
-Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu konuşması
-Nevzat Kulaberoğlu ile röportaj
-detaylar

( ANTALYA )- Öğrenciler teknoloji becerilerini bu kez turizm adına yarıştırdı ANTALYA

- Uğur Okulları öğrencilerinin yıl boyunca edindikleri bilgileri hayata geçirerek robotik, oyun tasarımı, video/animasyon ve 3D tasarım alanlarında yarıştığı U-MakerFest’in ikincisi gerçekleştirildi.
öğrencilerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerinde öğrendikleri bilgileri hayata geçirerek robotik, oyun tasarımı, video/animasyon ve 3D tasarım olarak 4 alanda yarıştığı U-MakerFest’te geleceğin projeleri tasarlandı. Geçtiğimiz yıl "Mahallem ve Ben" teması ile ilki Ankara’da düzenlenen U-MakerFest, bu yıl Antalya'da 'Turizm 4.0' temasıyla, Uğur Okulları Muratpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
Türkiye’nin 11 farkı ilinden gelen ve keşfetmeyi seven öğrenciler, Antalya’da buluştu. Uğur Okulları Muratpaşa Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler yıl boyunca kazandıkları problem çözme, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi 21’nci yüzyıl becerilerini, “Turizm 4.0” teması üzerinden tanımlanan sorunlara karşı çözümler üreterek, turistik değerleri ön plana çıkaracak, turizmde dijital farklılık oluşturacak ve turistik ihtiyaçlara yönelik çözümler, projeler üretti. Yarışma alanında 24 kampüsten 44 takım yarıştı. Robotik, oyun tasarımı video/animasyon ve 3D tasarım alanlarında yarışan öğrenciler daha sonra hazırladıkları projeleri sergilediler ve jüri üyelerine sundular. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baykal, Assist. Prof. Dr. Yavuz Samur, Öğretim Görevlisi Barış Erdoğan, STEM & Maker Magazine Yazı İşleri Müdürü Ziya Bahtiyar, Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi Müdür Yardımcısı Cem Sakarya ve Antalya Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Sadi Kan’ın jüri üyeliğini üstlendiği U-MakerFest II’de 44 takım değerlendirildi. Robotik alanında kazanan takım Uğur Okulları Büyükçekmece Kampüsü Bu-Robotik takımı oldu. Takım, projeleri ile restoranlardaki yoğunluğun giderilmesi ve iş yükünün azalması adına servis robotu tasarladı. Oyun tasarımı alanı kazananı Uğur Okulları Nevşehir Kampüsü Koleksiyonerler takımı oldu. Tasarladıkları oyun ile kullanıcının turizm bölgelerine ait kartları toplayarak koleksiyon oluşturması sağlanıyor. Video/animasyon alanı kazananı Uğur Okulları Konyaaltı Kampüsü U-MusTurizm takımı oldu. Takım, artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanarak çeşitli turistik bölgelerin deneyimlenmesini hedefledi. 3D tasarım alanında ise Uğur Okulları Yaşamkent Kampüsü BATA takımı şampiyon oldu. BATA takımı, çevreye duyarlı ve çevre düzenlemesi ile fark yaratan bir otel kompleksi tasarladı. Törende kazananlara ödüllerini takdim eden Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, “Uğur Okulları olarak, öğrencilerimizin çevresindeki sorunlara, iyileştirilmesi gereken süreçlere duyarlı bireyler olarak yetişmesine ve geleceği şekillendirecek bir nesil olmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bilgiyi yalnızca tüketen değil üreten tarafta olmalarını hedefleyerek yola çıktığımız ve geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz U-MakerFest’te birbirinden değerli projelere tanık olmuştuk. Bugün ikinci etkinliğimizde, takımlarımızın sayılarını 26’dan 44’e yükseltmiş olarak Turizm adına gerçekleştirilen bu projeleri deneyimlemek, çabalarımızın meyvelerini burada da görmüş olmak hepimizi gururlandırdı. Fikir sahibi olan üretken öğrencilerimize, süreçte onlara destek olan öğretmenleri, takım koçlarına başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Yapılan organizasyonun önemine de işaret eden Kulaberoğlu, "Gerçek hayata yönelik problemlerin çözümüne yönelik bir festival ve öğrencileri motive etmek açısından yarışma olarak gerçekleşiyor. Gelecekte ihtiyaçları olan yetkinlikleri kazanmaları açısından çok önemli. Bu sene ortaokula başlayan bir öğrenci en erken 2030 yılında hayata başlayabilecek. 2030 yılında dünyanın kullandığı teknolojinin ne olacağını bilmiyoruz. Bildiğimiz birşey var ki bu çocukların belli yetkinliklere sahip olması gerektiği" ifadelerini kullandı. Ayrıca sergi ve atölye alanları da katılımcıların yoğun ilgisini topladı. Sergi alanında projelerin yanı sıra sanal gerçeklik (Virtual Reality-VR) deneyim alanı, ilgi çekici robotlar ve bilimsel çalışmalar sergilendi. Ayrıca teknoloji ve eğitim tedarikçisi birçok kuruluş bu alandaki en güncel ve farklı yaklaşımları tanıttı. Atölye alanında ise robotik, kodlama, oyun tasarımı, animasyon, 3D tasarım atölyesi, model uçak, FLL (First Lego League) takımı, 3D printer stantları yer aldı.
22 Nisan 2018 Pazar günü yayınlandı