Antalya'da Dev Akvaryum

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde Arapsuyu Olbia Kanyonu ' nda temeli atılan Dev Akvaryum ' un kaba inşaatı yüzde 90 oranında tamamlanandı.
Afrika Avrupa Mustafa Akaydın Noel Singapur 


Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Dev Akvaryum ' un dekorasyon ve çevre düzenleme işlemleri devam ediyor. İnşaat çalışmasının hızla devam ettiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, dünyanın en önemli akvaryumları arasında yer alacak Dev Akvaryum ' un, Antalya ' nın yeni cazibe merkezi olacağını söyledi. Başkan Akaydın, Dev Akvaryum ' un, Antalya turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

BALIKLAR AY SONUNDA GELİYOR

Projede yer alan Avrupa ' nın en büyük 2 ' nci akvaryum tankı ile Avrupa ' nın en uzun akvaryum tünelinin yapımının tamamlandığı, akvaryum tanklarına Haziran ayı ortalarından itibaren denizden su alınacağı, döşenen boru sistemiyle denizin 300 metre açığından pompalarla tanklara 5 milyon litre su basılacağı bildirildi. Singapur ' dan getirilecek deniz canlıları ve balıkların da Haziran ayı sonuna doğru akvaryuma konulacağı belirtildi.

DEKORLAR ÜNLÜ HEYKELTRAŞTAN

Akvaryumun sualtı dekorasyonunun dünyaca ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti yaptığı, Benedetti ' nin Güney Afrika ' da ürettiği dekorların Antalya ' ya geldiği ve akvaryuma monte edilmeye başlandığı kaydedildi. Özellikle gerçek boyutlarda yapılan pervaneli uçak modelinin ziyaretçilerin ilgisini çekmesi bekleniyor. 85 milyon TL ' ye mal olacak tesisin, bu yaz sezonunda açılmasının hedeflendiği kaydedildi.

ANTALYA ' NIN SİMGESİ OLACAK

Kompleks turizm başkenti Antalya ' nın simgelerinden biri haline geleceği bildirilen Dev Akvaryum Projesi ' nin 12 bin metrekare kapalı alanda tasarlandığı, akvaryumda binlerce tür, on binlerce balık ve sualtı canlısı bulunacağı belirtildi. Dev Akvaryum ' da, dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 farklı temada akvaryum tankı bulunacağı, balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoran, fastfood, kafeler, 5D sinema salonu, bin metrekarelik özel sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı, paintball ve sergi alanların da yer alacağı ifade edildi.

BALIKLARLA YÜZÜLEBİLECEK

360 derece panoramik akvaryum bölümünün dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyacağı, proje kapsamında 800 metrekare yüzeyli Maldiv Adaları ' nı öykülendiren gölet olacağı, bunun içinde vatoz köpek balıkları gibi deniz canlıları bulunacağı ve ziyaretçilerin şnorkel dalışı yapabilecekleri ifade edildi. Dev Akvaryum ' da bir başka sürprizin ise 1500 metrekarelik kapalı alanda, içerisinde gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek ziyaret edilebilecek kafe ve restoranları olduğu kaydedildi. ' Soğuk Dünya ' da isteyenler kızağa binerek veya kardan adam yaparak ' İglo Köyü ve Noel Baba ' nın evinin de bulunacağı bu mekanda vakit geçirebilecek.
5 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı