Anneler Günü Hediyesi Olarak İş Buldular

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye, 'Anneler Günü' nedeniyle 2 kadına iş verdi. Belediye otobüsünde 'şoförlük' yapacak olan kadınlar, kendilerine tahsis edilen otobüslerle şehir turu atıp, sevinçlerini ilçe sakinleriyle paylaştı.
Cumhuriyet Belediye Başkanı Mersin Anneler Günü 


Tarsus Belediyesi, 'Anneler Günü'nde farklı bir kutlama yaptı. Önceden belirlenen ve ehliyeti de olduğu tespit edilen 2 kadın, Tarsus Belediyesi bünyesindeki otobüs işletmelerinde işe alınırken, artık ulaşım alanında kendilerini ispatlayacak. Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle yeni işlerine başlayan kadınlar, sevinçlerini kendilerine tahsis edilen otobüsle şehir turu atarak gösterdi.

'Anneler Günü' nedeniyle 2 kadına bugüne özel hediye olarak, iş imkanı sunduklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, annelere çiçek verip onlara yeni işlerinde başarı dileğinde bulundu. Kocamaz, ' Belediye olarak ulaşım işletmesinde 2 kadınına görev vermiş olduk. 'Anneler Günü' öncesinde başlatılan bu uygulama inşallah Tarsus ' ta bir ilk olarak hayırlara vesile olur ' dedi.

' Diğer kadınlarımıza da örnek olmayı arzu ediyoruz ' diyen Kocamaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; ' İnşallah bu tür ehliyet almış kadınlarımızın sayısı artar. Özellikle toplu taşıma işlerinde bu kadın arkadaşlarımızdan faydalanmış oluruz. ' İş sahibi olan kadınlardan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Songül Karagöz, çok güzel anneler günü hediyesi aldığını dile getirdi.
Karagöz, “Bize destek olup, bu işi veren ve arkamızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Başkanımız Burhanettin Kocamaz ' a teşekkür ediyorum. Kadınlara bu güzel, 'Anneler Günü'nde yani bizim için çok güzel bir hediye olduğunu düşünüyorum ve teşekkür ediyorum” diye konuştu. 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Nurten Fidan da, “Çocuklarım ve ailem benimle gurur duyuyor. Mesleğimi çok seviyorum. Tarsus Belediyesi'ne saygılarımı sunuyorum. Burada bir bayana değer ve önemin verildiği söz konusu. 'Anneler Günü'nde en güzel aldığımız hediyedir bu. Herkese buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kadın şoförlere başarı dileğinde bulunup, onlara çiçek takdim etti. Kadın şoförler de 'Anneler Günü' öncesinde aldıkları hediyelerin ardından besmele çekerek direksiyon başına geçti.

13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı